Dažniausiai gali būti vietinė organizmo reakcija į skiepus - patinimas, paraudimas ar skausmas injekcijos vietoje, kuri paprastai praeina per 1-2 paras.

Kaip skelbia sveikatos specialistai, panašu, kad mitas apie pandeminio gripo vakcinos nesaugumą nepasitvirtino. Pagal Europos vaistų vertinimo agentūros (EMEA) 2010 m. sausio 13 d. farmakologinio budrumo pranešimą dėl pandeminio gripo, Europos Sąjungos šalyse yra įskiepyta 98 mln. dozių visų trijų pandeminio gripo vakcinų, kurios yra registruotos Europos vaistų agentūroje.

Nepageidaujamų reakcijų dažnis paskiepijus pandeminio gripo vakcina yra 0,011 procento. Vietinių ir sisteminių nepageidaujamų reakcijų po pandeminio gripo skiepų dažnis ir sunkumas nesiskiria nuo sezoninio gripo vakcinos sukeliamų nepageidaujamų reakcijų. Pandeminės vakcinos naudos ir rizikos santykis išlieka teigiamas.

Daugiau informacijos apie vakcinas galima rasti Europos vaistų vertinimo agentūros tinklalapyje emea.europa.eu.

Dėl skiepų nuo gripo rekomenduojama kreiptis į savo šeimos gydytoją.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją