Todėl pasitarus su sveikatos įstaigomis nutarta šiandien mieste atšaukti ekstremalią situaciją. Gripo epidemija Panevėžyje vis dar lieka“, - sako laikinai einanti savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas Janina Gaidžiūnaitė.

Visuomenės sveikatos centro duomenimis, lapkričio 30-gruodžio 2 dienomis sergamumo gripu ir ŪVKTI rodiklis 10 tūkst. gyventojų sumažėjo nuo 42,97 iki 26,2.

„Atšaukus ekstremalią situaciją, jau pirmadienį moksleiviai gali grįžti į mokyklas, taigi toliau bus tęsiamas ugdymo procesas. Visgi bendrojo lavinimo mokykloms ir neformaliojo švietimo įstaigoms noriu priminti mūsų rekomendaciją kiekvienai įstaigai individualiai spręsti dėl ugdymo proceso eigos – jei serga daugiau kaip 20 procentų moksleivių, šį procesą nutraukti. Savo ruožtu savivaldybė pasirūpins, kad pedagogai ir moksleiviai grįžtų į šiltas patalpas – jau šiandien bus pradėtos šildyti visos mokyklos“, - teigia J.Gaidžiūnaitė.

Kadangi sergamumas gripu ir ŪVKTI vis dar lieka didelis, Panevėžio miesto savivaldybė prašo pirminės sveikatos priežiūros įstaigų pasirūpinti, kad ligoniai gautų medicininę pagalbą ir savaitgaliais.

Pirmadienį pamokos vyks ir visose Kauno mokyklose

Jau nuo pirmadienio visose Kauno mokyklose vėl vyks pamokos.

Remiantis ugdymo įstaigų pateiktais duomenimis, pentadienį nedirbo 20 Kauno mokyklų, o  pirmadienį visos miesto mokyklos planuoja atnaujinti visus ugdymo procesus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją