„10 procentų nėra didelis procentas, tačiau tie skaičiai tampa per daug skaudūs, kai kalbame apie mažo žmogaus – dar negimusio kūdikio – gyvybę. Persileidimas – visiška užsimezgusios gyvybės netektis, tačiau tai ne vienintelė pasekmė, kuri gali būti sukeliama laiku neaptiktos lytiniu būdu plintančios ligos“, - dėl nepakankamo rūpinimosi savimi apgailestauja specializuotoje lytinės sveikatos priežiūros klinikoje konsultuojantis ginekologas-akušeris Mamertas Kukčikaitis.

Anot gydytojo, ar moteris nėra užsikrėtusi jokia lytiniu būdu plintančia liga, gali nesitikrinti tik idealiai sveika būsimoji mama. Tai yra, jei ji per pastaruosius dvejus metus nekeitė partnerio, jei yra visiškai tikra, kad partneris taip pat neturėjo kitų santykių, jeigu partneriai yra vienas kitam pirmieji ir vieninteliai. Be to, norint jaustis ramiau, besilaukiančios moters ligos istorijoje neturėtų būti besikartojančių makšties, gimdos kaklelio uždegimų, atsirandančių pienligės epizodų ir taip toliau.

Dažniau nevaisingumas ar savaiminiai persileidimai įvyksta sergant chlamidioze ir/ar gonorėja, informuojama pranešime spaudai. Ne visais atvejais ligos gydomos - pavyzdžiui, nustačius tokias infekcijas kaip mikoplazmas, ureaplazmas, trichomonas ar gardnerelas, kiekvienas atvejis vertinamas individualiai, sprendžiama, ar gydyti nėštumo metu, ar apsiriboti griežtesniu nėščiosios stebėjimu, siekiant laiku pastebėti šių ligų paūmėjimą.

Ligai paūmėjus, skiriamas gydymas, atsižvelgus į nėštumo trukmę, siekiant vaistais nepakenkti vaisiaus sveikatai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją