Dr. Shanta Zimmer ir Donaldas Burke iš Pitsburgo universiteto „The New England Journal of Medicine“ žurnale išspausdintame straipsnyje teigia, kad vienas iš H1N1 viruso „A“ atmainos štamų neegzistavo tarp žmonių daugiau kaip 20 metų nuo 1950 m. iki 1977 m., o 1977 m. netikėtai atsirado ir sukėlė visuotinę epidemiją, kuri prasidėjo Rusijoje ir Kinijoje.

1976 m. sausio mėn. Niu Džersio valstijoje esančioje JAV karinėje bazėje Fort Dix įvyko kiaulių gripo H1N1 protrūkis. Tikėtina, kad žmonės virusu užsikrėtė tiesiogiai nuo kiaulių.

Tolesnį viruso plitimą pavyko sustabdyti, bet viso pasaulio mokslininkai ėmė eksperimentuoti su 1950 m. viruso pavyzdžiais, dienraščiui teigė dr. Sh.Zimmer. Turbūt tuomet ir įvyko nuotėkis: greičiausiai, mokslininkai netyčia užsikrėtė šiuo virusu patys ir užkrėtė juo savo artimuosius.

Būtent iš 1977 m. H1N1 viruso atmainos yra kilusi viena iš dabartinės ligos sukėlėjo dalių. Londono karališkoje ligoninėje dirbančio prof. Johno Oxfordo nuomone, tie, kas 1977 m. persirgo gripu, turi dalinį imunitetą nuo dabartinio viruso.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją