Žmogaus gyvybė čia nėra vertybė. Vien JAV nuo pašalinių vaistų reakcijos kasmet miršta apie 106 tūkst. žmonių, dėl nereikalingų procedūrų – per 37 tūkst.

Nenaudingi moksliniai tyrimai slopinami

„Žmonės nori būti sveiki, o farmacininkai nori žaliavos, kuria ir esame mes. Medicinos mokslo pasiekimai naudojami, bet tik tie, kurie duoda pelną. Net jeigu tyrimai būna atlikti nepilnai, nauji vaistai vis tiek siūlomi, o vėliau jie uždraudžiami. Tie moksliniai atradimai, kurie gali sumažinti farmacijos kompanijų pelnus, yra blokuojami. Medicina tapo žiauriausia mafija pasaulyje, kuriai visiškai negaila žūstančių žmonių, o jų žūsta labai daug“, - teigė V. Stonkus Lietuvių katalikų mokslo akademijos suvažiavime.

Iš įvairių JAV šaltinių jo surinktais duomenimis, mirtys dėl pašalinių vaistų poveikio šaliai kasmet padaro apie 12 mlrd. JAV dolerių nuostolių, stiprios pašalinės vaistų reakcijos ambulatoriniams ligoniams – 77 mlrd. Jas patiria kasmet apie 199 tūkst. ligonių.

Kasmet JAV atliekama apie 32 tūkst. nereikalingų chirurginių operacijų ir per 37 tūkst. kitų nereikalingų procedūrų, dėl kurių miršta žmonės ir kurios atitinkamai padaro 9 ir 122 mlrd. dolerių nuostolių. Per metus įvyksta apie 98 tūkst. lemtingų medicininių klaidų.

Medikas neneigia medicinos mokslo pasiekimų, tačiau įsitikinęs, kad dauguma jų susiję su chirurgija ir neatidėliotina pagalba, kraujagyslių, organų, genų transplantacija. Tačiau mūsų medicina visiškai neįgali, kalbant apie lėtines ligas. Ypač tai aktualu mūsų šaliai.

Kodėl mūsų sveikatos apsaugos sistemoje nėra teigiamų pokyčių? Anot pranešėjo, dėl to nėra kaltas vien mažas finansavimas. Didžiausia blogybė – giliai ir nepajudinamai šaknis įleidusi korupcija. Žinoma, daugiau lėšų reikėtų. Tačiau kol nepasikeis visuomenės ir medikų mąstymas, jokių poslinkių nebus, nes mūsų svarbiausi medicinos specialistai esą tampriai „suaugę“ su farmacininkais ir politikais.

„Dėl naujų technologijų šiuolaikiniai tyrimai pabrangę, tačiau ne visada jie padeda. Ne veltui sakoma, kad mūsų medicina – laboratorinė. Jeigu nieko nerandame, tai ir negydome. JAV sveikatos apsaugai skiriama 14 proc. BVP. Tai maždaug 6 trilijonai dolerių. Amerikiečiai sunaudoja 40 proc. receptinių pasaulio vaistų , tačiau kasmet jų sveikata tik blogėja ir prognozuojama, kad šalyje pradės sparčiai trumpėti gyvenimo trukmė“, - pasakojo medikas.

Anot V. Stonkaus, vien JAV per metus atliekama apie 8 mln. nereikalingų procedūrų, kurių dauguma kenkia žmonių sveikatai. Pavyzdžiui, pastaruoju metu taip liaupsinama kompiuterinė tomografija žmogų apšvitina tokia radiacijos doze, kuri atitinka metų normą. Jo teigimu, senesni rentgeno aparatai naujajai technikai savo neigiama spinduliuote nė iš tolo neprilygsta.

Taip pat medikai esą per dažnai siūlo operuoti gimdos miomas ar stuburo išvaržas. Rytuose stuburo skausmai išgydomi be operacijų, tuo tarpu Vakaruose linkstama operuoti.

Vaistai uždraudžiami tik po daugybės mirčių

V. Stonkus skeptiškai nusiteikęs ir dėl vėžio gydymui taikomos chemoterapijos. JAV duomenimis, chemoterapijai išleidžiama apie 17 mlrd. dolerių per metus, bet žmonių išgyvenimo trukmė pernai visai nepadidėjo, nors pats gydymas pabrango šimtus kartų. Netgi yra tyrimų, įrodančių, kad chemoterapija gydyti žmonės miršta greičiau. Šiam gydymui gerai pasiduoda tik kai kurios vėžio formos. „Vyksta labai daug konferencijų, kaip gydyti vėžį, o konferencijų – ką daryti, kad jis neatsirastų, beveik nėra“, - apgailestavo pranešėjas.

Anot mediko, kai vaistas išimamas iš rinkos, nes jis sugadino sveikatą ar nuvarė į kapus daug žmonių, farmacinė kompanija nubaudžiama didele bauda, tačiau šios mirtys neregistruotos oficialioje statistikoje kaip mirtys dėl vaisto. Ir nei vienas pacientas ar jo artimasis nėra dėl to farmacinės kompanijos padavęs į teismą.

Vienas iš farmacininkų veiklos pavyzdžių, anot V. Stonkaus, yra širdies ir kraujagyslių ligų gydymas statinais, kurie mažina cholesterolio kiekį kraujyje. Viso pasaulio mokslininkai teigia, kad būtent šios medžiagos perteklius padidina insulto ir infarkto riziką. Atlikti išsamūs moksliniai tyrimai rodo, kad šie vaistą žmonių mirtingumą sumažina trečdaliu, panašiai sumažėja komplikacijų, todėl kardiologai šį gydymą labai vertina.

Tačiau V. Stonkus teigia esant ir kitokių studijų. Pavyzdžiui, dėl sumažėjusio cholesterolio kiekio didėja rizika susirgti vėžiu.

„Statinai – farmacijos melžiama karvė, nes tai labai brangus vaistas. Tačiau jie turi daug pašalinių reiškinių – gali atrofuotis raumenys, vystosi širdies nepakankamumas. Žinia, mūsų organai nuolat atsinaujina, tuo tarpu statinai naikina jaunas ląsteles. Kai kurios draudimo bendrovės JAV nedraudžia žmogaus sveikatos, jeigu jis naudoja statinus. Tuo tarpu reikia ne cholesterolio kiekį mažinti, o ieškoti priežasties, kodėl jis padidėjęs.

Beje, juodaodžių cholesterolio kiekis visada žemas, ką jie bevalgytų, bet infarktai ir insultai jiems įvyksta žymiai dažniau nei baltaodžiams. Taip pat yra aprašytas atvejis, kai žmogus kelis dešimtmečius kasdien suvalgydavo po 25 kiaušinius, tačiau jo cholesterolio kiekis nepadidėjo“, - pasakojo medikas.

V. Stonkus itin skeptiškai vertina ir populiarėjančią vakciną nuo gripo. Anot jo, kai kurie žymūs mokslininkai teigia nematę nei vieno moksliškai pagrįsto tyrimo, kad vakcina iš tiesų apsaugo nuo gripo, nepaisant to, JAV kasmet privalomai skiepijama 65 proc. gyventojų. Prieš du dešimtmečius skiepydavosi vos 15 proc. gyventojų, tačiau kaip mirdavo nuo gripo komplikacijų apie tūkstantį žmonių per metus, tiek ir dabar miršta.

„Dabar kiaulių gripas – didžiulis pasisekimas farmacininkams“, - įsitikinęs pranešėjas. Anot jo, mirčių skaičius nuo šio gripo yra pagražintas. Esą Meksikoje daugelis žmonių rūko opiumą – tai galėjo ligos metu sukelti pašalines reakcijas.

ŽIV ir homoseksualizmas

V. Stonkus pateikia itin savitą požiūrį ir į ŽIV. Jis palaiko teoriją, kad tai nėra viruso sukelta liga. „Ligos testas rodo tik tai, kad žūsta ląstelių branduoliai. Tačiau tai ne virusas, o metabolinis sutrikimas, dėl kurio pakinta baltymų sudėtis“, - tikino pranešėjas.

Jo teigimu, ŽIV labiausiai gresia homoseksualams, kadangi žmogaus tiesioji žarna nėra pritaikyta seksualiniam darbui. „Seniai žinoma, kad vyro sperma slopina imunitetą. Antraip moteris neišnešiotų vaiko. Per tiesiosios žarnos gleivinę sperma lengviau patenka į kraują ir labai susilpnina imunitetą. Įvyksta fiziologinis perversmas bei visi organizme buvę virusai ir bakterijos, kurių yra begalė, virsta patologiniais. Žmogus suserga ir tampa užkrečiamas kitiems. Jei homoseksualizmas neišnyks, pasekmės bus liūdnos“, - aiškino medikas.

Tiesa, į klausimą, kodėl žmogus tampa užkrečiamas kitiems ir ką jis perduoda, jei ŽIV nėra virusas, pranešėjas aiškiai neatsakė, tik pakartojo, kad tai su imunitetu susijusi liga. Dėl to ji paplitusi ir tarp narkomanų, kurie praktiškai minta savo kūnu. 2003 m. užregistruotą AIDS protrūkį Rumunijoje, kai iš 7904 pacientų 6200 buvo jaunesni nei 14 metų vaikai, medikas sieja su badu, kai taip pat silpsta žmogaus imunitetas ir prasideda patologiniai procesai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (93)