Kompensacija už kelionės išlaidas į darbą visai panaikinama. Vadinasi, medikės, kiekvieną dieną važinėjančios į darbą 20 kilometrų, už degalus ar autobuso bilietus turės susimokėti pačios. Tai joms atsieis dar bent 200 litų per mėnesį.

Ligoninės vadovas skaičiuoja, kad gydytojai į rankas liks tiek, kiek nekvalifikuotam darbininkui, dirbančiam viešuosius darbus. Apie tokį užmokestį sužinojusios gydytojos pareiškė nebedirbsiančios.

Kol buvom jauni, tol reikalingi...

Senyvos pacientės nuliūdo išgirdusios, kad jų gydytojos gali išeiti iš darbo. Pacientė Konstancija priekaištus žėrė šalies valdžiai: ,,kai buvom jauni ir sunkiai dirbom, tai reikalingi buvom, kai pasenom, išmes į gatvę. Baisiausia, kad išmes kartu su gydytojais, kurie ir taip pusvelčiui prie ligonių lovų sėdi daugiau, nei priklauso. Tegu valdžia mus paslaugo, pagydo, sužinos, kokios algos verti gydytojai,“- priekaištavo ponia Konstancija.

Meškuičių palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės vadovas Darius Krištaponis sako, kol kas koleges prišnekinantis pasidarbuoti iš idėjos ir laukti gal situacija pagerės.

Palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninių nėra kaip jungti ar kilnoti ligonius iš vienos į kitą , mat jie gydomi pagal gyvenamą vietą.

Slaugos ir palaikomojo gydymo paslaugos reikia sunkiai sergantiems, merdintiems, skausmus kenčiantiems arba gilios senatvės ligas kenčiantiems ligoniams

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją