Konkursas pirmą kartą organizuotas 2008 metais. Šiemet rakyti metęs europietis gali laimėti 7000 eurų čekį: 5000 eurų čekis metų pabaigoje ir 2000 eurų čekis atostogoms.

19 šalių, taip pat ir Lietuva, dalyvauja „Nerūkančio europiečio“ Konkurse kiekviena šalis siunčia savo finalininką, kuris laimi kelionę į apdovanojimo ceremoniją Ispanijoje 2010 m.

Praėjusiais metais Lietuvoje laimėtoju tapo verslininkas Gintas Bliuvas, rūkęs 24 metus ir atsisakęs šio žalingo įpročio per vieną dieną. Pats metęs, jis paskatino jau penkis pažįstamus mesti rūkyti ir sau išsikėlė tikslą iki metų galo paskatinti mesti rūkyti dar dešimt rūkančiųjų.

Europos „Nerūkančio europiečio“ titulą ir prizą laimėjo Milosas Hlohoysky iš Čekijos. Miloso atsisakė 25 cigarečių per dieną, kad pagerintų savo sveikatą ir tai išlaisvino jį iš cigarečių vergystės. Tai paskatino teisėjus apdovanoti jį aukščiausiu prizu.

Konkursas Lietuvoje startuoja birželio mėn. 12 d. 12 val.; atidarymo akcijos vyks visuose Lietuvos miestuose.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją