Mokslininkai nurodė, kad šeimos gydytojai turėtų daug kolos geriančius pacientus ištirti dėl galimų raumenų problemų, po to, kai atrado, kad ši būklė pasireiškė pacientams, kasdien suvartodavusiems nuo 2 iki 10 litrų šio gėrimo.

Žurnalo „International Journal of Clinical Practice“ straipsnyje mokslininkai iš Graikijos Ioannina universiteto aprašė šios būklės pasireiškimo atvejus, tarp jų ir nėščioms moterims, kurios gerdavo nuo trijų iki septynių litrų šio gėrimo per dieną.

„Žmonės suvartoja daugiau nealkoholinių gėrimų nei kada nors anksčiau ir jau nustatyta daugybė sveikatos problemų, jiems genda dantys, netenkama kauluose esančių mineralinių medžiagų, vystosi metabolinis sindromas ir diabetas“, – teigia tyrimui vadovavęs gydytojas Mosesas Elisafas.

„Vis daugėja įrodymų, leidžiančių manyti, kad per daug didelis kolos vartojimas gali sukelti hipokalemiją.“

Visi pacientai greitai ir visiškai pasveiko, kai nustojo gerti kolą ir pradėjo vartoti kalio papildus.

Tyrimą atlikusi darbo grupė tiki, kad šią būklę sukelia koloje esantis cukrus ir kofeinas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją