Pagal dabartinius planus, dirbti liktų mažiau nei pusė slaugytojų ir jų padėjėjų.

Anot profsąjungos, tai Darbo kodekso pažeidimas, mat vykdant taupymo programą ar kitą įstaigos numatytą pertvarką galima atleisti apie 10 procentų darbuotojų, vadinasi, kad tik 11-15 žmonių.

Ligoninės vadovai teisinasi taip gelbstintys ligoninę nuo uždarymo.

Vyriausio gydytojo pavaduotojas Liutauras Kraujalis sako, kad ligoninei koją pakišo ne tik sumažėjusios darbo apimtys, bet ir nauja atsiskaitymo tvarka su ligonių kasomis - atsiskaitymai vėluoja, algos vėluoja, apie jų didinimą nė kalbos negali būti.

Po ligos į darbą grįžęs ligoninės vadovas E. Baltakis antrina kolegai: ligoninė tokia, kokia yra dabar, neišgyvens, teks ją restruktūrizuoti, sujungti kelis skyrius.

L. Kraujalio žodžiai dar tiesesni: „reikia kažką daryti, kad netektų visiems skirtytis“.

Slaugos darbuotojų profsąjunga gina savo pozicijas. Jų nuomone, negalima taip įteikti atleidimo lapelius ir beveik 100 moterų pasakyti viso gero“, pagaliau, klausiam, o kas dirbs su ligoniais.

Po Joniškio ligoninės ir slaugytojų profsąjungos susitikimo kalbos apie atleidinėjimus kiek sušvelnėjo. Vadovai sako, kad ne visos moterys, kurios gavo atleidimo lapelius, bus atleistos. Tačiau ne visos ir pasiliks.

Administracija sako, kad tvyranti įtampa niekam naudos neduoda, tačiau vargu, ar situacija gerės - net moderniems kompiuteriniam tyrimams, kuriuos daro ir Joniškio ligoninė, finansavimas sumažintas apie 30 procentų.

Joniškio miestui, kur darbo vietas kuria nebent biudžetinės įstaigos, parduotuvės ir smulkus verslas, beveik 100 naujų bedarbių yra didžiulė problema.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)