A.Čapliko pavedimu Valstybinės ligonių kasos direktoriaus sudaryta komisija turėjo patikrinti, ar racionaliai VUVL naudojamos 2008-2009 metais iš PSDF biudžeto gautos lėšos, išsiaiškinti ligoninės galimybes atlikti planines operacijas, patikrinti Vilniaus Teritorinės ligonių kasos ataskaitas apie suteiktas paslaugas.

Anot pranešimo, išvadose konstatuojama, kad VUVL finansinė būklė labai gera, ligoninė pastoviai turi pakankamai didelius pinigų likučius sąskaitose, 2008 metais iš PSDF lėšų yra įsigijusi du naujus automobilius.

Komisija taip pat konstatavo, jog VUVL pernai viršytos Restruktūrizavimo programai vykdyti skirtos lėšos buvo padengtos iš PSDF biudžeto, o įrengtos septynios operacinės leidžia teikti planinę ir skubią pagalbą.

"Sveikatos apsaugos viceministrei ir valstybės sekretorei pavesta išnagrinėti tyrimo išvadas ir pateikti siūlymus. Bet jau dabar akivaizdu, kad tuo metu stabdyti planinių operacijų nebuvo būtinybės", - pranešime cituojamas A.Čaplikas.

Trečiadienį klausiamas, ar komisijos tyrimo išvados turės kokių nors pasekmių VUVL vadovybei, ministras BNS sakė, jog sprendimai bus priimti sulaukus VUVL vadovų paaiškinimų.

Pavedimą patikrinti, ar VUVL racionaliai naudoja iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžeto gaunamas lėšas, A.Čaplikas davė pasipiktinęs viešu medikų skundu dėl blogo finansavimo.

Kovo pradžioje šios ligoninės vadovai viešai paskelbė ketiną atsisakyti planinių operacijų dėl blogo finansavimo.

VUVL vadovai ragino Vilniaus teritorinės ligonių kasos vadovus atsižvelgti į sezoninius sergamumo svyravimus ir vaikų sergamumui didėjant, ypač žiemos ir pavasario mėnesiais, ligoninei skirti didesnį finansavimą.

Reaguodamas į tai, Vilniaus teritorinės ligonių kasos vadovas Vytautas Mockus pasiūlė ligoninės vadovybei racionaliau tvarkytis.

Kovo 2 dieną nutraukusi planinių operacijų vykdymą, kovo 5 dieną VUVL pranešė apie visų sveikatos priežiūros paslaugų teikimo atnaujinimą.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją