Šiuo metu į šios gydymo įstaigos sąskaitą įplaukė tik ketvirtadalis lėšų, kurios iš teritorinių ligonių kasų turi būti pervestos už gruodžio mėnesį. Ligonių kasos šiai gydymo įstaigai anksčiau pervesdavo 200-300 tūkst. litų kas 1-2 savaites, pastaruoju metu – pasikeitus atsiskaitymo už medicinos paslaugas tvarkai – tik 90 tūkst.

„Su algomis reikėjo palaukti. Deramės ir su kreditoriais, kad mokėjimai būtų atidėti. Nuotaikos nėra geros, nes darbuotojai nepatenkinti, kai kurie juk pasiėmę paskolas iš bankų“, – kalbėjo ligoninės atstovė.

I.Kuncaitės teigimu, Vilniaus teritorinė ligonių kasa informavo, jog valstybė tiesiog nesurenka pakankamai mokesčių.

Jau dvi savaitės gruodžio algos vėluoja ir Vilniaus M.Marcinkevičiaus ligoninės medikams.

„Numatėme, kaip taip gali atsitikti, dar prieš 2-3 mėnesius su gydytojais nutarėme atlyginimus mokėti mėnesiu vėliau“, – sakė ligoninės direktorius Justinas Augustinavičius.

Anksčiau ligonių kasos pinigus pervesdavo kas 1-2 savaites ir didesnėmis sumomis, todėl dabar ir teko susiveržti diržus.

„Manau, jog didžiausia problema – per maži baziniai įkainiai už suteikiamas medicinos paslaugas, todėl ir ima trūkti apyvartinių lėšų“, – „Lietuvos rytui“ kalbėjo medikas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją