Motinas namuose lankantys medikai buvo mokomi pastebėti depresijos simptomus praėjus 6 – 8 savaitėms po gimdymo.

Moterys, kurioms jie tuomet suteikė psichologinę pagalbą, vietoje to, kad nukreiptų jas pas bendrosios praktikos gydytojus, pasveiko greičiau. Šefyldo universiteto mokslininkai stebėjo 4 000 moterų.

Per patikrinimą šeštąją arba aštuntąją savaitę po gimdymo buvo pastebėta, kad 600 moterų pasireiškė pogimdyvinės depresijos simptomai.

Trečdaliui jų buvo pasiūlyta kreiptis į bendrosios praktikos gydytojus, o likusioms pasiūlytos elgesio racionalizavimo terapijos sesijos, kurių tikslas – pakeisti žmogaus elgesio reakcijas, arba asmeninė terapija, kurios metu pacientas raginamas kalbėtis apie tai, kaip jaučiasi, būdamas tam tikroje situacijoje.

Abi šios psichologinės pagalbos formos leido sumažinti depresijos simptomus, lyginant su ta grupe moterų, kurioms buvo pasiūlyta kreiptis į bendrosios praktikos gydytojus. Praėjus šešiems mėnesiams po kūdikių gimimo, trečdaliui moterų, kurioms buvo taikoma psichologinė terapija, vis dar pasireiškė depresijos simptomai. Šie simptomai pasireiškė beveik pusei moterų, kurioms nebuvo taikoma psichologinė terapija.

Toks pats rezultatų skirtumas išliko ir įvertinus moterų būklę 12 mėnesių po gimdymo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)