Bet mėnesio gale jų dar sumažės, nes iš darbo išeina gydytojas odontologas Giedrius Umantas. Beveik dešimtmetį taisęs pasvaliečių dantis, gydytojas sako, jog dėl per didelio darbo krūvio pavargo ir pirmiausia nori pailsėti. Po studijų Kauno medicinos universiteto Odontologijos fakultete, gydytojui Pasvalio poliklinika buvo vienintelė darbovietė. Todėl perspektyvus jaunas gydytojas nori pakeisti darbo aplinką, bet ateities planų neatskleidė.

Dėl specialistų stygiaus poliklinikoje ligoniams sudėtinga gauti talonėlį dantims gydyti. Todėl dauguma pacientų priversti mėnesių mėnesiais laukti savo eilės pas gydytoją, o tuo metu gendančių dantų būklė dar pablogėja. Kad žmonės, neturintys finansinių galimybių kreiptis dėl gydymo į privačius odontologų kabinetus, galėtų vėl drąsiai šypsotis, gydymas, net sulaukus savo eilės, užtrunka iki pusmečio. Darbas reikalauja kruopštumo, todėl medikai sako, jog negali dirbti fabriko sąlygomis.

Beje, ir privačiuose kabinetuose po registracijos tenka palaukti bent savaitę kitą. Kai kurie greitesnės pagalbos bando ieškoti net kitų apskrities rajonų privačiuose gydytojų kabinetuose.

Pasvalio pirminės asmens sveikatos priežiūros centro vadovas Vilius Povilionis sakė, kad padėtis odontologijos skyriuje nėra kritiška. Keturi gydytojai dirba Pasvalio poliklinikoje ir dar tiek pat kaimų ambulatorijose. Vadovas teigė, kad sulaukia nemažai skambučių iš medikų, norinčių pakeisti išeinantį G.Umantą, bet konkretaus kandidato dar nėra. V.Povilionis nuramino ir pacientus, kuriems priklauso valstybės kompensuojamas protezavimas, teigdamas, kad eilės dėl gydytojų stygiaus tikrai nepailgės.

Tenka konstatuoti, kad jauni specialistai mieliau renkasi darbą privačiuose odontologijos kabinetuose, o ne valstybinėse gydymo įstaigose. Mat jauniems medikams dirbti su pasenusia ir dažnai gendančia technika, kokia yra valstybinėse gydymo įstaigose, visai nesinori. Privačiuose kabinetuose jie gali išbandyti naujausias technologijas ir naujus gydymo būdus.