Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai nustatė, kad minėtose kavinėse maistas gaminamas netvarkingose, higienos reikalavimų neatitinkančiose patalpose. Patiekalai gaminami neturint receptūrų bei technologinių aprašymų, kavinėse neatliekamas ar nepilnai atliekamas vidinis savikontrolės auditas.

Tikrintose kavinėse tvarkant maistą nesilaikoma maisto kryžminės taršos reikalavimų: kavinėje „Šanchajus” sriuba atvėsinama ant grindų, UAB „Emilekas” kavinėje šaldiklyje šalia vištienos laikomi ledai, šalia švarių puodų laikomi valymo šepečiai. UAB „Luoza” kavinėje „Hong Kong” (J. Basanavičiaus g. 19) virti mėsos gaminiai, gauta atvėsinta mėsa sušaldoma, šaldytuve šalia vištienos laikoma kiauliena, žuvis.

Be to šiose kavinėse pažeidžiamos maisto produktų laikymo sąlygos: mėsos produktai laikomi aukštesnėje temperatūroje nei reikalauja teisės aktai. UAB „Emilekas” kavinėje šaldytos „grill“ dešrelės, atšaldyti lašiniai, medžiotojų dešrelės realizuojamos pasibaigus vartojimo terminui.

Per pastarąsias savaites inspektoriai Vilniaus mieste patikrino 49 viešojo maitinimo įmones, iš kurių dėl grubių maisto tvarkymo pažeidimų ar teisės aktų reikalavimų nevykdymą, laikinai uždraudė 7 kavinių, restoranų veiklą. Patikrinimai tęsiami.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją