Dažniausi - per mažas plotas, reikalingas dirbti kompiuteriu, blogas apšvietimas ir prasta patalpų ventiliacija.

Lietuvoje iš viso veikia 66 viešieji interneto prieigos taškai, populiariai vadinami interneto kavinėmis. Jų lankytojai turėtų žinoti, kad naudodamiesi šių kavinių paslaugomis kenkia savo sveikatai.

Tikėtina, kad ne mažiau interneto aistruoliai sveikatą alina ir prisėdę prie asmeninių kompiuterių. Skirtumas tik toks, kad namų aplinkos grėsmė mažiau ištyrinėta.

Šalies visuomenės sveikatos centrų surinktais duomenimis, daugiausia interneto kavinių yra verslumu garsėjančioje Kauno apskrityje. Ten jų suskaičiuojama 17. Vilniaus apskrityje yra 10, Klaipėdos ir Panevėžio apskrityse - po 7 interneto kavines.

Mažiausia jų įsisteigė Telšių apskrityje - 2.

Dviejose kavinėse - Šiauliuose ir Švenčionėliuose - lankytojams netgi leidžiama rūkyti. Šis pažeidimas įvertintas kaip itin šiurkštus, kadangi minėtas kavines daugiausia lanko nepilnamečiai.

Užėję pažaisti kompiuteriu vaikai iš jų grįžta prasmirdę tabako dūmais. Nustatyta, kad kavinėse net neregistruojama, kiek laiko jaunieji lankytojai naudojasi kompiuteriu. Tuo metu naudotis kompiuteriu nepilnamečiui per dieną galima ne daugiau kaip tris valandas padarant dvi 15-os minučių pertraukas.

Prie kompiuterio praleistą laiką privaloma fiksuoti specialiu laikmačiu.

Kiekvienai kompiuterizuotai vietai privaloma skirti po 6 kvadratinius metrus ploto, patalpų aukštis negali būti mažesnis nei 3 metrai. Dauguma interneto kavinių neatitinka ir šių reikalavimų.

Be šių pažeidimų, nustatyta ir kitų: nemažai kavinių nėra įsirengusios tinkamo apšvietimo, neįsigijusios kompiuteriais dirbti pritaikytų kėdžių, nepatikrinusios eksploatuojamų kompiuterių skleidžiamos radiacijos kiekio, įdarbinusios privalomų sveikatos pažymų neturinčius darbuotojus.