„Nuostabios naujienos. Paskutinį kartą trynukų sulaukėme gal prieš ketverius metus. Jų dažniau gimsta po dirbtinio apvaisinimo, o šįkart – natūraliai“, – stebėjosi 47 metus naujagimius priimanti gydytoja akušerė-ginekologė Ramutė Marijona Gylienė.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį po cezario pjūvio operacijos Šilutės rajono gyventojų Meižių šeimai gimė trynukai.

Du berniukai ir mergaitė gimė mėnesiu anksčiau nei planuota, tačiau normalaus svorio ir visiškai sveiki.

KUL vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis džiaugėsi, kad trynukų neprireikė vežti į Kauno medicinos universiteto klinikas. Tėvai nusprendė pasikliauti klaipėdiečių medikų profesionalumu.

32 metų du sūnus jau auginanti Vida Meižienė neslėpė, kad iškart gimę trys vaikai šeimai – triguba laimė.

„Norėjome vieno, o gavome net tris“, – juokėsi laiminga pora. Sūnums ji išrinko Anatolijaus ir Arvydo vardus, dukrą pavadino Beata.

Tačiau daugiavaikę šeimą netrukus užgrius ir ne visai malonūs rūpesčiai. Sunkiai besiverčiantys Arvydas ir Vida šiuo metu glaudžiasi vyro mamos namuose.

Atžaloms paūgėjus, reikės ir erdvesnio būsto. „Kol kas užteks ir drabužėlių, ir baldų. Tikimės, kad valdžia pagelbės“, – vylėsi prieš kelias savaites susituokusi pora.

Trynukų tėvai nesėkmingai bando įrodyti rajono valdžiai, kad jiems būtinas socialinis būstas.

Praėjusią savaitę KUL Gimdymo skyriuje gimė ir dvi poros dvynukų.

Klaipėdiečių Navickių šeima Velykų išvakarėse sulaukė dviejų dukrų – Milanos ir Karinos. Dviejų sūnų Džiugo ir Pijaus mama klaipėdietė Vaida Pužauskienė prisipažino šoko nepatyrusi, nes dvynukus jau augina jos sesers ir pusbrolio šeimos. Nuo penktadienio iki vakar ryto iš viso gimė 43 mažyliai.