Daiva ir Vytautas Sajenkai įvairių instancijų teismų slenksčius mina jau ketverius metus. Tačiau jiems vis nepavyksta įrodyti, kad vaikas susargdintas Vilniaus Santariškių ligoninėje, o uostamiesčio greitosios pagalbos medikė buvo nepakankamai dėmesinga vaikui ir nepastebėjo grėsmės jo sveikatai.

Vakar išgirdę teismo sprendimą suluošintą vaiką auginantys tėvai tikino nenurimsią ir dar kartą rašysiantys skundą.

„Esame nusivylę. Matome, kad medikus nuteisti labai sunku“, - sakė sutuoktiniai.

Berniuko tėvai siekia įrodyti, kad sūnus auksiniu stafilokoku buvo užkrėstas Vilniaus Santariškių ligoninėje. O kai pas močiutę viešėjusiam vaikui pakilo temperatūra, greitosios pagalbos gydytoja nesuprato, kokia liga kamavo vaiką.

Dėl berniuko organizmą pakenkusio auksinio stafilokoko teko amputuoti abi kojas iki blauzdų ir rankų pirštus. Kol berniukas augs, jam teks kęsti kaulų trumpinimų operacijas. Bylinėdamiesi su medikais Sajenkai nereiškė civilinio ieškinio ir pinigų iš medikų nesiekė prisiteisti.

Skelbdamas išteisinamąjį nuosprendį teisėjas konstatavo, kad užkrėsto stafilokoku vaiko tyrimų bei ligoninėje aptikto šio užkrato mėginiai buvo sunaikinti, todėl specialistai neturėjo galimybės jų ištirti. Nors, pasak specialistų, didžiausia tikimybė, jog vaikas buvo užkrėstas ligoninėje, tačiau prielaidomis kaltės grįsti negalima. Visos abejonės vertinamos kaltinamųjų naudai.