Nors pacientai vizitams pas gydytojus kompiuterinėje sistemoje registruojami ir dabar, ligos istorijos jiems dar sunkiai pasiekiamos.

Vokiečių kompanijos „Siemens“ diegiama elektroninė duomenų valdymo sistema paspartins pacientų priėmimą, išrašymą, padės lengviau valdyti jų srautus ir vesti apskaitą.

Bus kuriama bendra duomenų bazė, kurioje norimą informaciją apie pacientą ras ne tik KUL medikai, bet ir gydytojai, dirbantys Vilniaus, Kauno ir kitų miestų gydymo įstaigose, į kurias pacientas pateks.

Žmonėms nebereikės blaškytis ir gaišti laiko ieškant dokumentų.

Vėliausiai po penkerių metų klaipėdiečiai galės savo ligos istoriją vartyti internetu sėdėdami namie prie savo kompiuterio.

Pakaks įvesti savo asmens kodą ir kiekvienas galės susipažinti su atliktų tyrimų rezultatais, pamatyti rentgeno nuotraukas.

KUL vyriausiojo gydytojo Vinso Janušonio teigimu, popierinių kortelių neketinama atsisakyti, nes teismas informacijos elektroninėse laikmenose nepriima kaip įrodymų iškilus ginčams su pacientais.

Gydytojams teks didesnis krūvis, nes duomenis teks suvesti dukart – rašyti ranka ir kompiuteriu. „Didžiausią naudą pajus ne gydytojai, bet pacientai. Ilgainiui ligos istoriją galės rasti ir Rokiškio, ir Širvintų ligoninių medikai“, – sakė V.Janušonis.

Projektas, kurį tikimasi baigti iki 2015 metų, kainuos apie 150 mln. litų.

Elektroninę duomenų valdymo sistemą jau baigia diegti Vilniaus universiteto Santariškių klinikos.