„Atėjęs investuotojas vėliau norės atsiimti savo pinigus ir uždirbti pelno. Yra pavojus, kad brangs poliklinikos paslaugos, o dalis patalpų bus išnuomota kitai veiklai“, - teigė darbo grupės pirmininkas, sostinės vicemeras Algirdas Paleckis.

Vilniaus miesto savivaldybė koncesijos suteikimo konkursą Karoliniškių poliklinikoje paskelbė dar 2006 metais. Konkursą laimėjusiam koncesininkui turėjo būti suteiktas leidimas 25 metus vykdyti ūkinę veiklą ir teikti sveikatos priežiūros paslaugas.

„Kaip mes spręsime problemą toliau? Kokią alternatyvą pasiūlysite? Kaip pritrauksime investicijas?“, - koncesijos priešininkų klausė Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) frakcijos atstovas Algimantas Vakarinas.

„Karoliniškių poliklinika pradėjo veikti pelningai, laimėjo ES konkursą 3 mln. litų paramai. Jei dabar ateis koncesininkas, poliklinika šios paramos negaus - pinigai nebus mokami, kad nebūtų iškraipyta rinka“, - teigė A. Paleckis.

Nepritarti Karoliniškių poliklinikos koncesijai politikus ragino gyventojai ir poliklinikos darbuotojai. Trečiadienį žmonės prie savivaldybės pastato surengė piketą.

„Poliklinikos darbuotojų ir aplinkinių rajonų gyventojų akys nukreiptos į jus, jie laukia jūsų išmintingo sprendimo, tikisi, kad nepasiduosite kapitalo spaudimui. Poliklinikos kolektyvas sėkmingai vykdo savo veiklą ir reikalauja anuliuoti konkurso rezultatus, nesutinka pasirašyti sutarties su koncesininku“, - į tarybos narius kreipėsi poliklinikos gydytoja Vanda Tumosienė.

Tarybos narių balsavimas lėmė, kad koncesijos sudarymo procedūros būtų nutrauktos.

Įdomu tai, kad valdančiąją koaliciją šiuo klausimu palaikė ir opozicinė Tėvynės sąjungos frakcija. „Mes pritariame ne daugumos, o gyventojų nuomonei“, - aiškino konservatorius Vidas Urbonavičius.

„Aš linkiu visiems vilniečiams nesirgti, o valdančiajai „demolition coalition“ (visagriaunančiai koalicijai – angl.) primenu, kad yra dar vienas Artūro Zuoko darbas – tai šis mūsų savivaldybės pastatas, kuri galite nugriauti ir taip įsiamžinti“, - po balsavimo pareiškė liberalcentristė Rūta Vainienė.

„Griauti negriausime, bet langus pakeisime. Kad atsidarinėtų“, - atsakė sostinės meras Juozas Imbrasas.

DELFI jau skelbė, kad nepasirašyti koncesijos sutarties ir neperduoti Karoliniškių poliklinikos privatiems investuotojams Vilniaus valdžiai rekomendavo Seimo Sveikatos reikalų komitetas (SRK). „Komitetas mano, kad dabar galiojantis Koncesijų įstatymas netinkamas ir neturėtų būti taikomas sveikatos priežiūros įstaigoms“, - teigiama SRK pranešime.

Parlamentarai taip pat kreipėsi į Vyriausybę, prašydami iš esmės patobulinti Koncesijų įstatymą ir pateikti jį Seimui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją