Beno Goldekro straipsnyje, išspausdintame naujausiame žurnalo numeryje, griežtai kritikuojama ši viena iš populiariausių alternatyviosios medicinos rūšių ir pateikiami penkių rimtų tyrimų, atliktų per kelerius metus, duomenys.

Straipsnyje teigiama, kad visų šių tyrimų išvada viena – „nebuvo pastebėta pranašumų lyginant su placebu“.

Ir tai dar ne viskas. B. Goldekras taip pat mini „netikėtą šalutinį poveikį“ ir reikalingos informacijos trūkumą. Be to, žurnale publikuojama medžiaga apie homeopatijos populiarėjimą Didžiojoje Britanijoje, kurios vyriausybė sumažino valstybės finansavimą kai kuriems centrams, taikantiems „švelnų“ gydymą ir apie palankius vėjus Indijoje, kurioje rinka, palaikoma 100 mln. pacientų, paauga 25 proc. per metus.

Šiuos kaltinimus atremia „Laboratoires Boiron“ – Prancūzijos homeopatinių vaistų gamintoja, kuri yra viena iš didžiausių šio sektoriaus įmonių. Įmonė pateikia eksperimentų, atliktų vadovaujantis metodiniu požiūriu korektiškomis taisyklėmis, rezultatus.

Eksperimentai įrodė „teigiamą gydymo homeopatinėmis priemonėmis efektą.“

„Tai dar viena ataka, kurios negalima pateisinti moksliniu požiūriu ir kuri atspindi poziciją, nesudarančią palankių sąlygų moksliniam progresui. Homeopatija – vienintelis patikimas kelias ateities medicinai, – teigia prancūzų kompanija. - Tačiau ji negali plėtotis savaime, jai reikalinga mokslininkų, akademinio pasaulio ir praktikuojančių gydytojų parama.“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją