Iš viso 24 proc. vyrų ir 27 proc. moterų, tą dieną besilankiusių pas gydytojus, buvo nutukę. 30 proc. vyrų ir 40 proc. moterų turėjo viršsvorio. Tai reiškia, kad pasaulis artėja prie JAV, ilgą laiką laikytos šalimi su didžiausiomis svorio problemomis. Du trečdaliai amerikiečių turi viršsvorio, o trečdalis yra nutukę.

„Tyrimo rezultatai parodė, kad didesnis kūno svoris yra pandeminis, nes apie pusę ar net du trečdalius visų tirtų žmonių turi viršsvorio arba yra nutukę,“ – teigė Beverley Balkau, Prancūzijos nacionalinio sveikatos tyrimo instituto INSERM Villejuif mieste direktorė, vadovavusi tyrimui, kurio rezultatai buvo paskelbti žurnale „Circulation“.

Turintys viršsvorio žmonės labiau rizikuoja susirgti širdies ligomis, diabetu ir kai kuriomis vėžio rūšimis.

B. Balkau su kolegomis įvertino 168159 suaugusiuosius, kurie kreipėsi į savo pirminės priežiūros gydytojus 63 šalyse penkiuose kontinentuose (bet ne JAV) 2006 m.

Visuose regionuose, išskyrus pietų ir rytų Aziją, 60 proc. vyrų ir 50 proc. moterų turėjo viršsvorio arba buvo nutukę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją