Pasak Sapiegos ligoninės direktoriaus Gedimino Rimdeikos, planuojama, jo šiame centre vienu metu bus galima slaugyti per 30 pacientų.

Paliatyviosios slaugos centrą drauge steigti valstybei ir Bažnyčiai pasiūlė Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas A. J. Bačkis 2006 metais, minint Popiežiaus Jono Pauliaus II mirties pirmąsias metines.

Planuojama, jog paliatyviosios slaugos centras bus viešoji įstaiga, kurios dalininkais taps Vilniaus arkivyskupijos kurija ir Vilniaus apskrities viršininko administracija.

Šių patalpų remontui lėšas planuoja skirti Vilniaus arkivyskupija. Svarstoma idėja ligoninės teritorijoje pastatyti ir koplyčią.

Kardinolo nuomone, tokia ligoninė, kai iki minimumo sumažinamas skausmas ir taip padedama oriai išeiti iš gyvenimo sunkiai sergantiems ligoniams, būtų alternatyva ypač prieštaringai vertinamai eutanazijai.

Vyriausybėje vykusiame pasitarime centrui taip pat buvo siūlytos patalpos ir buvusiame Misionierių vienuolyne ar Naujosios Vilnios vaikų psichiatrijos ligoninėje.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją