Iš keturių pareiškusių norą dalyvauti konkurse išbandyti savo jėgas ryžosi trys kandidatai. Vienas jų neatvyko nepaaiškinęs priežasčių.

Pasak komisijos pirmininko, apskrities sekretoriaus Jono Streikaus, tik vienam iš trijų dalyvių atiteko tinkamas testas, skirtas asmenims, pretenduojantiems į įstaigos padalinio vadovo vietą. Kiti pusantros valandos atsakinėjo raštu į daugiau žinių reikalaujančius klausimus, skirtus užimti įstaigos vadovo, jo pavaduotojo ar net ministerijos sekretoriaus vietą.

Apsižiūrėjo po pusantros valandos

Komisijos pirmininko teigimu, testai konkursui skelbiami Vidaus reikalų ministerijos tinklalapyje nuo 9 iki 10 val. Tačiau vakar dėl ryšio įrangos gedimo „Teo LT“ Panevėžio regiono telefonų stotyje Panevėžyje nuo 6 iki 10 val. neveikė interneto ryšys.

Pasak J.Streikaus, ministerijos buvo paprašyta testus atsiųsti faksu, tačiau ir šis užstrigo. VRM siunčiami testai konkurso komisiją pagaliau pasiekė 9.29 val. – iki privalomos konkurso pradžios likus tik minutei. Jei užduotis kandidatams būtų pavėluota išdalyti bent minute, J.Streikaus teigimu, būtų pažeista nustatyta konkursų vedimo tvarka. Tik baigiant atlikti užduotis patys dalyviai pastebėjo, kad sprendžia tai, kas jiems nepriklauso.

Toks akibrokštas, anot komisijos pirmininko, įvyko sekretorei nepatikrinus atsiųstųjų testų. Pasirodo, VRM vietoje prašyto vieno lygio užduočių atsiuntė dviejų. „Per neapsižiūrėjimą abu buvo išdalyti. Pirmą kartą mūsų istorijoje toks nemalonus įvykis. Atsiprašėme dalyvių“, – aiškinosi J.Streikus.

Pakartotinis konkursas numatomas penktadienį, rugsėjo 21-ąją.

Turės laiko ruoštis

Laisva apskrities gydytojo kėdė liko vasarą iš jos pasitraukus ir į Integruotų sveikatos paslaugų centrą perėjus dirbti Raimondai Ulianskienei. Dar iki konkurso jau sklido kalbos, kad nugalėtojas iš anksto žinomas – į laisvą gydytojos vietą neva sėsianti apskrities gydytojos tarnybos vyriausioji specialistė Sigita Paulauskienė. Tik prieš trejetą mėnesių apskrityje pradėjusi dirbti medicininį išsilavinimą turinti moteris tokias kalbas vadina absoliučiai nepagrįstomis.

„Aš esu objektyvus žmogus ir dirbu taip pat tarp objektyvių. Nesu niekieno proteguojama, nes dar neturėjau nė menkiausių galimybių įrodyti savo pranašumą ir dėl ko turėčiau būti labai pageidaujama“, – teigė S.Paulauskienė. Specialistė nesipiktino dėl neįvykusio konkurso.

„Turėsiu dar laiko pasirengti. Gal į šią situaciją reikėtų žiūrėti filosofiškai – juk ne kasdien sugenda internetas, gal taip ir turėjo įvykti?“ – svarstė S.Paulauskienė. Kita kandidatė į gydytojos vietą netikėtos konkurso baigties komentuoti nepanoro.