Pats apkaltintas 51 metų gydytojas Egidijus Jankauskas pripažino, peržengęs oficialias paciento ir mediko bendravimo ribas, tačiau ir tuo atveju Temidė buvo gailestinga - nuo bausmės gydytojas atleistas už 2000 litų užstatą ir pagal laidavimą.

Egidijus Jankauskas, dirbęs šeimos gydytoju, į specialiųjų tyrimų tarnybos akiratį pateko 2005 metais. Vienas pacientas pareigūnams pasiskundė, esąs reketuojamas gydytojo. Išaiškėjo, kad konfliktas tarp paciento ir gydytojo kilo abiems įsivėlus į gan prieštaringą situaciją - pacientas šeimos gydytojo paprašė nedarbingumo lapelio, kad galėtų darbe pateisinti išvyką į užsienį.

Esą už tariamą nedarbingumą gydytojui sumokėjo 100 litų. Sodra nedarbingumo laikotarpį apmokėjo, tačiau netrukus pastebėjo apgaulę - išsiaiškino, kad tariamas ligonis kirto valstybės sieną. Tuo metu iš nedarbingumo lapelį išrašiusio gydytojo išsireikalauta žala - 258 litai.

Gydytojas Egidijus Jankauskas tuomet pinigus nutarė atsiimti iš fiktyvaus ligonio ir pareikalavo, ne tik atlyginti nuostolį. Medikas sugalvojo kaip apturėti dar naudos - pareikalavo 200 litų baudos. Pacientas atidavė tik dalį pinigų ir manė esąs neskolingas gydytojui.

Gydytojas norėjo gauti daugiau, nei 500 litų, todėl pacientui pagrasino, esą skolą „išmuš” kur kas stipresni asmenys. Į skandalą įsivėlęs pacientas kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą. Medikas paėmė paciento atneštus pareigūnų pažymėtus pinigus ir taip įrodė, kad įtarimai ne iš piršto laužti.

Šaltinis
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją