Be to, nei viena, nei kita liga praktiškai negalima užsikrėsti „buitinėmis sąlygomis“, todėl pasiteisinimas, jog užsikrėtėte baseine, neatrodys labai jau įtikinamas.

Medikai tvirtina, kad mūsų laiku gonorėja retai būna monoinfekcija. Dažniausiai ją lydi papildomi virusai: trichomonozė, chlamidijos ar ureaplazmos, kurios apsunkina ligos gydymą. Beje, žmonės imuniteto gonorėjai neturi. Gonorėją ir sifilį sunkiai, bet galima išgydyti

2006 m. daugiausia užsikėtusių ŽIV buvo sekso turistų pamėgtuose Karibų ir Lotynų Amerikos kurortuose.

Pirmoje sąrašo vietoje tvirtai pozicijas laiko Brazilija, į kurią dažniausiai važiuoja mokamų seksualinių malonumų ištroškę turistai. Turistų mėgstami Egiptas, Turkija ir Tailandas pavojingiausių šalių sąraše neminimi.

Dar viena liga, kurios negalima nepaminėti – genitalijų pūslelinė (Herpes). Šia liga taip pat užsikrečiama nesaugaus sekso metu. Iš esmės yra dviejų tipų pūslelinė ir anksčiau buvo skirstoma į viršutinės dalies ir apatinės dalies pūslelines.

Tiesa, anot medikų, suaktyvėjęs oralinis seksas sąlygojo tai, kad ribos tarp šių dviejų suskirstymų praktiškai išnyko ir genitalijų pūslelinę galima aptikti ir burnos srityje. Kartą virusui papuolus į kraują, jis niekada neišnyks ir laikas nuo laiko aktyvuosis, sukeldamas nepatogumų jo „nešiotojui“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)