„Sulaukę tokio gausaus darbuotojų būrio tikime, kad mūsų įstaiga vis dėlto domina mokslus baigusius gydytojus. Didelių vilionių nerengėme, tačiau darbuotojams sudarytos sąlygos, matyt, turėjo įtakos jų pasirinkimui. Mūsų iniciatyva jie galėjo susipažinti su ligoninės struktūra, įranga.

Ne paskutinėje vietoje, o galbūt ir viena iš svarbiausių apsisprendimo priežastis buvo algos – ketverius metus pradirbę rezidentūroje ir gaudavę menkus atlyginimus, gydytojai nori žinoti, kaip jie galės toliau gyventi, pritaikyti žinias“, – apie kolektyvo papildymą pasakojo Panevėžio apskrities ligoninės vyriausiasis gydytojas Česlovas Gutauskas.

Jis neslepia pasitenkinimo, kad rugsėjo 21-ąją pradėsiantis veikti naujas Ūmių psichozių skyrius atiduotas į patikimas jaunų, gabių gydytojų rankas. Jame darbą pradės du psichiatrai – Sergejus Repovas ir Rūta Kalkytė.

Pastaroji specialistė konsultuos ir gydys vaikus. Tokia pagalba, pasak vyriausiojo gydytojo, visiškai nauja visoje Panevėžio apskrityje.

Ligoninės vadovas dėl darbo tariasi dar su trimis psichiatrais rezidentais, prie kolektyvo jie žada prisijungti pavasarį.

Naujos okulistės – Lauros Armonaitės sulaukė ir Akių ligų skyrius – jis jau dirba atnaujintose patalpose. Tikimasi, kad ši gydytoja sustiprins akių ligų specialistų jėgas.

Vaikų gastroenterologę Panevėžio ligoninėje pavadavusi rezidentė Alina Rudokaitė baigusi mokslus nusprendė ir toliau dirbti šioje įstaigoje. Toks specialistės apsisprendimas, vyriausiojo gydytojo manymu, palengvins šios tarnybos diagnostiką.

Gydytojų šeima

Atjaunėjo ir Kardiologijos skyrius. Čia savo pareigas pradėjo eiti jaunas specialistas Tomas Vasilius.

Darbdavio teigimu, jis puikiai atitinka ligoninės lūkesčius ir itin domisi invazine kardiologija. Vadovas pabrėžė, kad nuo šiol apskrities ligoniai gali tikėtis skubios ir efektyvios kardiologinės pagalbos visą parą.

Kartu su naujoku T.Vasiliumi į ligoninę atvyko ir jo žmona endokrinologė Giedrė Vasilienė. Praktiką atlikusį kitame mieste, apsvarsčiusi visas galimybes ir siūlomas sąlygas, moteris pasirinko jos šeimai tinkamesnę darbovietę.

„Buvo ir daugiau pasiūlymų, bet mes – šeima, todėl derinomės vienas prie kito poreikių ir norų“, – „Sekundei“ sakė G.Vasilienė.

Paklausta, kaip jaučiasi prasidėjus pirmajai darbo dienai, moteris neslėpė nedrąsiai laukianti pažinties su personalu, ligoninės tvarka. Tačiau gydytoja tikisi, kad jos žinios leis greitai adaptuotis ir visiškai pasinerti į darbą.

„Norisi padėti žmonėms ir labai džiugu, jei pavyksta ką nors padaryti. Didesnių ambicijų nelabai ir turiu...“ – apie savo lūkesčius atviravo endokrinologė.

Darbas domina

Per šiuos metu į ligoninę dirbti atvyko jau devyni nauji gydytojai. Dar su trimis gydytojais rezistentais tariamasi dėl jų perspektyvų įsidarbinti šioje įstaigoje kitų metų pavasarį.

Č.Gutausko teigimu, ligoninei dar labai trūksta chirurgų, anesteziologų ir suaugusiųjų gastroenterologų. Praplėstam Traumotologijos skyriui papildomai ieškoma traumotologų-ortopedų. Panevėžio ligoninėje visiškai pakanka akušerių, ginekologų, laringologų ir pediatrų.

Č.Gutauskas pasidžiaugė, kad vis daugiau būsimų gydytojų rezidentūrą nori atlikti jo vadovaujamoje įstaigoje. Šiemet tokių pageidaujančiųjų buvo dvigubai daugiau nei anksčiau, šią įstaiga jau pasirinko šešiolika rezidentų: keturi iš Vilniaus ir dvylika iš Kauno.