Patikrinimo metu nustatyta, kad stovyklą prie Minijos upės privačioje žemės valdoje organizavo VšĮ Respublikinė Jogos mokykla.

„Patikrinimo metu stovykloje buvo 67 vaikai. Maistas vaikams buvo gaminamas minimalių higienos reikalavimų neatitinkančiomis sąlygomis. Gamybos inventorius ir indai plaunami kibiruose, iš upės atsineštu vandeniu, skalaujami šulinio vandeniu, kurio sauga ir kokybė neaiški. Greitai gendantys produktai laikomi aplinkos temperatūroje (patikrinimo metu buvo 17oC).

Maistą gaminusi mokyklos darbuotoja nebuvo pasitikrinusi sveikatos, neišklausiusi higienos žinių kurso. Ne tik paviršių, bet ir rankų dezinfekavimo priemonių stovykloje nebuvo. Be to, nustatyta ir kitų pažeidimų“, – sakė Klaipėdos apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Antanas Bauža.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba norėtų atkreipti dėmesį, kad išleisdami vaikus į stovyklą, tėveliai pirmiausia pasidomėtų – ar stovykla veikia legaliai. Kasmet iki vaikų atvykimo į stovyklą atitinkamų teritorijų visuomenės sveikatos centrai ir valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos turi patikrinti stovyklos pasirengimą sezonui.

Jei stovykloje maisto tvarkymo patalpos, įranga bei kiti reikalavimai atitinka galiojančius teisės aktus, tada išduodami atitinkami patvirtintos formos pažymėjimai.

„Netinkamomis sąlygomis paruoštas maistas gali tapti ūmių žarnyno infekcinių susirgimų priežastimi“, – teigė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją