Pasak klinikų pranešimo, šeštadienį iš Klaipėdos miesto ligoninės buvo gautas pranešimas apie potencialų donorą.

Nacionalinio organų transplantacijos biuro duomenimis, miręs 19 metų vyras neturėjo Donoro kortelės, todėl sprendimą dovanoti širdies, kepenų, inkstų bei ragenų transplantacijai priėmė mirusiojo artimieji.

Gavus šį sutikimą, į Klaipėdos miesto ligoninę atvyko VUL SK transplantologų brigada ir visus minėtus organus, taip pat ir ragenas, sraigtasparniu atskraidino į Vilnių.

49 m. pacientas, kuriam transplantuotos kepenys, po 6,30 val. trukusios operacijos, perkeltas į VUL SK bendrosios reanimacijos skyrių. Pacientas jau atjungtas nuo dirbtinio kvėpavimo aparato. Jo būklė stabili.

Pasak prof. V. Sirvydžio, to paties donoro širdis persodinta 56 m. vyrui, kuris nuo 2006 m. gruodžio mėn. gyveno implantuota dirbtine širdimi. Tai – 9-oji persodinimo operacija Vilniuje po dirbtinės širdies prijungimo.

Pacientas, po 12 val. trukusios operacijos perkeltas į VUL SK kardiochirurginę reanimaciją. Jo būklė taip pat stabili.

VUL SK Urologijos centre persodinti inkstai 29-erių ir 56-erių metų vyrams. Jų būklė stabili.

Dar šią savaitę VUL SK planuojama persodinti to paties donoro ragenas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją