Sraigtasparnis MI-8MTV su transportavimui parengtais organais ir gydytojais iš Jūrininkų ligoninės Klaipėdoje pakilo 2 val. 55 min. ir 4 val. 20 min. leidosi šalia Santariškių ligoninės sraigtasparnių tūpimui tinkamoje aikštelėje.

Pirmame paieškos ir gelbėjimo poste Nemirsetoje budėjusiai ir užduotį įvykdžiusiai įgulai vadovavo kapitonas Alvydas Trasauskas.

Karinės oro pajėgos atlieka donorų organų transportavimą pagal 2001 m. birželio 15 d. pasirašytą Krašto apsaugos ministerijos ir Nacionalinio organų transplantacijos biuro bendradarbiavimo sutartį. Tų pačių metų liepos 4 d. analogiška sutartis dėl organų transportavimo pasirašyta su Respublikiniu rekonstrukcijos ir mikrochirurgijos centru.

Taip pat dėl paieškos ir gelbėjimo darbams priskirto KOP sraigtasparnio pakėlimo į Karines oro pajėgas gali kreiptis ir Aeronautikos paieškos ir gelbėjimo koordinacinis centras, kurio pagrindiniai uždaviniai yra koordinuoti gelbėjimo darbus įvykus orlaivio ar laivo avarijai, vadovauti šiems darbams įvykio vietoje ar skirti kitą šių darbų vadovą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją