Atlikti tyrimai parodė, kad vaistai leidžia nustatyti dvigubai daugiau žmonių, kurių kraujyje yra iki šiol neaptinkamo viruso kiekiai.

Didžiosios Britanijos ekspertai teigia, kad naujasis vaistas gali būti labai perspektyvus, praneša BBC.

Naujieji vaistai blokuoja CCR5 receptorius, kurie ŽIV yra tari durys, pro kurias virusas patenka į CD4-T ląsteles.

24 savaites trukusiame tyrime dalyvavo apie tūkstantį pacientų. Visiems buvo paskirtas standartinis gydymas, tačiau pusei dar buvo duodami naujieji vaistai, o kitai pusei - placebas.

Tyrimo pabaigoje neaptinkamų virusinių junginių rasta organizmuose ketvirtadalio žmonių, kuriems buvo duodamas placebas, tuo tarpu tų, kurie gavo naują vaistą, organizme tokių darinių rasta 41-48 proc. daugiau, priklausomai nuo jiems skirtos dozės.

Taip pat jų organizmuose buvo daugiau CD4.

„ŽIV terapijos ilgą laiką telkėsi ties pirminiu gydymu, tačiau auga žmonių skaičius, kuriems nepadėjo nei pirminis, nei antrinis gydymas. Jiems ir reikia naujų vaistų“, - teigia Britanijos ŽIV ekspertas Michaelis Carteris.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją