2005 metų lapkričio mėnesį po daug diskusijų sukėlusio KOL integravimo į Kauno medicinos universiteto klinikų (KMUK) sudėtį pacientai skundėsi žymiai suprastėjusia paslaugų kokybe bei ilgomis eilėmis prie specialistų kabinetų.

Pacientų organizacijos rengė įvairias protesto akcijas siekdami KOL savarankiškumo ir savo tikslą pasiekė – penktadienį KMU Senato posėdžio metu 34 senatoriams pritarus ir vienam prieštaravus (2 biuleteniai buvo negaliojantys) KOL suteiktas administracinis bei finansinis savarankiškumas.

"Aš manau, kad Senatas priėmė labai išmintingą sprendimą, nes visų mūsų tikslas yra maksimaliai pagelbėti sunkiai sergantiems žmonėms. Būtina vienyti jėgas, todėl Senatas ir pritarė suteikti KOL maksimalų savarankiškumą KMU sudėtyje. Tai reiškia administracinį, finansinį, organizacinį KOL savarankiškumą. Tai padės KOL siekti papildomų investicijų ir funkcionuoti kaip partneris KMU vėžio centro sudėtyje", - sakė KMU Senato pirmininkas Vilius Grabauskas.

"Aš šį sprendimą vertinu ganėtinai palankiai, nes šiuo metu tai vienas iš optimaliausių sprendimų leidžiantis įgyvendinti plačius uždavinius. Vienas iš Senato nutarimų yra bendras projekto parengimas, kurio pilnavertis dalyvis yra ir KOL ir mūsų administracijai turėtų būti pavesta parengti įgyvendinimo priemonių planą", - sakė laikinasis KOL direktorius Žilvinas Saladžinskas

Tuo tarpu KMUK generalinis direktorius prof. Juozas Pundzius nebuvo kalbus ir KMU Senato sprendimą komentuoti atsisakė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją