Taip yra nepaisant to, kad kai kuriems jų medikai ypač rekomenduoja vandens procedūras.

Kalbėdamas su "15min" Kauno miesto neįgaliųjų draugijos, siejančios daugiau nei 2000 narių, pirmininkas Ignas Mačiukas neslėpė nuoskaudos: "Jaučiamės diskriminuojami - daugelis Kauno baseinų nepritaikyti mūsų poreikiams, nesudaryta jokių galimybių, kad neįgalūs žmonės nors retkarčiais galėtų pasidžiaugti vandens procedūromis, reabilituotųsi po sunkių ligų. Vienintelis mūsų poreikius atitinkantis baseinas nebepriima visų norinčių paplaukioti. Besimokančių plaukti neįgaliųjų grupės yra perpildytos".

Pasak neįgaliuosius su judėjimo negalia plaukti mokančio trenerio Romualdo Bičkausko, baseinas "Šilainiai" - vienintelis Kaune, kuris, nors ir minimaliai, bet pritaikytas žmonių su negalia poreikiams. Čia įrengtas keltuvas itin sunkiems ligoniams nuleisti ir iškelti iš baseino, specialus privažiavimas neįgaliesiems, sėdintiems invalido vežimėliuose, yra ir nedidelis kambarėlis vyrų rūbinėje, žmonėms su negalia persirengti.

Treneris R.Bičkauskas moko plaukti ne tik sergančiuosius raumenų atrofija, bet ir tuos, kuriems amputuotos galūnės.

Sveikatingumo centro "Linija" vadovo Aurimo Mačiuko teigimu, centre esantis baseinas nepritaikytas didelių judėjimo sutrikimų kamuojamiems žmonėms, tačiau tinkamas reabilitacijai po sunkių ligų. Pasak A.Mačiuko, tam, kad būtų galima įrengti neįgaliesiems pritaikytą baseiną, reikėtų atlikti apklausas, įsitikinti, ar toks baseinas nebūtų finansiškai nuostolingas.

Kauno plaukimo mokyklos direktorius Šarūnas Mažutaitis tikino, kad dėl to, jog Kaune veikiantys baseinai "Dainava" ir "Vilija" yra nepritaikyti neįgaliesiems, kaltas lėšų trūkumas.

"Dainavos" baseinas šiuo metu sujungtas su Kauno Atžalyno vidurine mokykla. Tam, kad baseino teritorijoje būtų galima įrengti neįgaliesiems pritaikytą liftą, reikėtų nugriauti persirengimo kambarius. Bet kur tada persirenginėtų plaukimo treneriai?" - retoriškai klausė Š.Mažutaitis. Be to, "Dainavos" baseinas jau buvo remontuojamas prieš keletą metų, tam buvo skirti 2 mln. 200 tūkst. litų.

Pasak Š.Mažutaičio, Kauno savivaldybei jau yra pateiktas projektas dėl baseino "Vilija" remonto ir pritaikymo neįgaliųjų poreikiams. Tam, kad baseinas "Vilija" būtų pritaikytas neįgaliesiems, įstaigos remontui turėtų būti skirti 4 mln.litų.