Pacientų teigimu, KOL integravus į KMUK ne tik nepagerėjo paslaugų kokybė, bet situacija tapo tragiška – eilės prie gydytojų kabinetų išaugo, gydytojai palieka ligoninę, o šiuo metu dirbantys specialistai pareigas atlieka nuolatinėje KMUK keliamoje įtampoje.

"Neduok Dieve neįtiksi klinikų vadovams. Iškart būsi atleistas. Ligoninėje tvyro labai slogi nuotaika, visi bijo pareikšti savo nuomonę. Daug gerų gydytojų jau paliko ligoninę. Jei KOL nebus atskirta – mes galvojame rengti bado akcijas", - sakė Kauno apskrities moterų sveikatos draugijos "Alma" pirmininkė Regina Malžinskienė.

Tuo tarpu laikinai einantis KOL direktoriaus pareigas Žilvinas Saladžinskas mano, kad ligoninės padėtis gerėja.

"Šiuo metu vyksta labai aktualių paslaugų plėtra. Vyksta ambulatorinių paslaugų skyriaus plėtra, dienos chirurgijos ir dienos chemoterapijos paslaugų plėtra ir paliatyvios pagalbos plėtra", - sakė Ž.Saladžinskas.

Teik Seimo sveikatos reikalų komitetas, tiek sveikatos apsaugos ministerija pritarė, kad onkologijos ligoninė turi būti atskirta.

"Seimo Sveikatos reikalų komitetas padarė išvadą, kad KOL turi būti atskirta nuo KMUK ir grąžinta į pradinę padėtį, nes sujungimas buvo padarytas neatsižvelgiant į visuomenės interesus. Surinkta 43 tūkst. gyventojų parašų, kurie pasisako už KOL autonomiją. Tam pritaria ir Sveikatos apsaugos ministerija", - sakė Seimo narė Vida Marija Čigriejienė.

V.M. Čigriejienės teigimu, KMUK vadovas Juozas Pundzius nesilaiko dar ministrui pirmininkui Algirdui Brazauskui duotų pažadų.

"Juk Pundzius žadėjo, kad KOL turės atskirą sąskaitą ir autonomiją. Dabar jis sako, kad to nebus. KOL mažinamas chirurginių lovų skaičius ir iš gausybės žmonių nusiskundimų matome, kad padėtis vis blogėja", - sakė V.M.Čigriejienė.

Seimo narės teigimu, į KOL vežami patys sunkiausi ligoniai, kuriems reikalinga paliatyvi pagalba. Tuo tarpu ne tokios sunkios būklės ligoniai, už kurių gydymą mokama daugiausiai pinigų, patenka į KMUK. Taip pinigai patenka į KMUK sąskaitą.

KOL integracijos į KMUK procesas sulaukė ir Antikorupcijos komisijos dėmesio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją