Kaip ketvirtadienį BNS sakė VUL SK atstovė spaudai Gitana Letukienė, operacija buvo sėkminga, tačiau detalesnė informacija neteikiama.

Nacionalinio organų transplantacijos biuro duomenimis, antradienį iš Vilniaus greitosios pagalbos universitetinės ligoninės (VGPUL) buvo gautas pranešimas apie potencialų donorą.

Miręs vyras donoro kortelės neturėjo, todėl sutikimą dovanoti organus davė jo artimieji. Gavusi sutikimą, trečiadienį į VGPUL atvyko transplantologų brigada. Su policijos palyda per 15 minučių donoro širdis buvo atgabenta į VUL SK.

Operaciją atliko chirurgai profesorius Vytautas Sirvydis, docentas Saulius Miniauskas, daktaras Kęstutis Ručinskas ir daktaras Kęstutis Šalčius ir kiti specialistai.

Pasak V.Sirvydžio, širdies persodinimai yra vis dažnesni ir tampa įprastu širdies nepakankamumo gydymo būdu. Nors visuomenės požiūris į donorystę gerėja, žmonių, sutinkančių dovanoti organus, daugėja, organų stygius išlieka labai opia problema.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją