„Pranešimą apie įvykį gavome iš Bendrojo pagalbos centro. Praktika rodo, kad tokiais atvejais gelbėtojus kviečiasi patys medikai. Į ligoninę gabenti apie 200 kilogramų sveriantį ligonį buvo išsiųsta 5 gelbėtojų ekipažas. Į automobilį ir iš jo į priėmimo centrą vyras buvo nešamas neštuvais“, - DELFI pasakojo Vilniaus miesto Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos Informacijos ir analizės poskyrio viršininkė Edita Zdanevičienė.

Specialistės teigimu, tokie atvejai nedažni, bet pasitaiko. Kiek dažniau su sunkiais ligoniais susiduria medikai, tačiau Vilniaus greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotojos Laimos Štelbienės teigimu, paprastai su užduotimi susidorojama į pagalbą pasikvietus ligonių artimuosius, kaimynus.

„Tokiais atvejais pas ligonį siunčiama pilna 3 žmonių brigada, tačiau ne visuomet turime pakankamai darbuotojų“,- DELFI sakė gydytoja. – Jei ligonis naudojasi mokama greitosios medicinos pagalbos pervežimo paslauga, aplinkinių pagalbos nėra kaip prašyti“.

Šiuo metu Vilniaus miesto gyventojus aptarnauja 35 greitosios medicinos pagalbos brigados, visą parą veikiančioje stotyje budi apie 500 darbuotojų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją