Tuomečio VVKT viršininko Mindaugo Plieskio įsakymu buvo nurodyta bendrovės gaminamus prastos kokybės vaistinius preparatus, kurių sudėtyje buvo acetilsalicilo rūgšties, atšaukti iš rinkos.

M.Plieskis taip pat kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministerijos Farmacinės veiklos ir veiklos, susijusios su narkotinėmis bei psichotropinėmis medžiagomis, licencijavimo komisiją, kad ši svarstytų bendrovę dėl licencijuojamos veiklos sąlygų pažeidimų.

Specialistų teigimu, vaistus su defektu gaminusiai bendrovei grėsė prarasti licenciją. Nors VVKT iki šiol negavo informacijos, ar nustatyti gamybos trūkumai pašalinti, „Liuks“ ir toliau veikia.

Patikrinimus bendrovėje atlikę Farmacijos pramonės įmonių inspekcijos darbuotojai vengia komentuoti, kodėl, nepaisant grėsmingų išvadų, Kauno bendrovei netaikoma jokių apribojimų.

Neoficialiomis žiniomis, „Liuks“ tikrinę ir nepalankias išvadas parašę inspektoriai patys užsitraukė savo vadovų rūstybę.

Neatmetama, jog kauniečiai turi stiprų užnugarį tiek Seime, tiek Vyriausybėje, todėl jie galėjo daryti įtaką licencijavimo komisijai, rašo „Lietuvos rytas“.

Tačiau šiai komisijai vadovavęs Farmacijos departamento direktorius Linas Mažeika tikino, kad jokio spaudimo jam nebuvo daroma, nors dėl kitų komisijos narių jis negalėjo garantuoti.

L.Mažeikos tvirtinimu, komisija darbo nebaigė ir sprendimo dėl „Liuks“ esą nepriėmė dėl tam tikrų procedūrinių dalykų.

Kol Sveikatos apsaugos ministerijos komisija trypčiojo, Seimas liepos mėnesį priėmė naują Farmacijos įstatymą ir licencijavimo funkciją perdavė VVKT.

Bendrovės „Liuks“ generalinis direktorius Zigmantas Dargevičius, kuris taip pat yra Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos viceprezidentas, nesutinka su nepalankiomis inspektorių išvadomis. Z.Dargevičius tvirtino, kad bendrovė turi visus reikalingus sertifikatus, o jos gaminami vaistai esą atitinka ES reikalavimus, rašo „Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją