“Netikėjau, kad jie atvažiuos”, - sakė keturiolikmetė Ligita Turauskaitė. Kėdainių “Aušros” vidurinės mokyklos devintokė, susirašinėdama su Lietuvos ambasadoriaus Japonijoje patarėja Lina Žukauskaite, jos paprašė paimti krepšininkų autografų. L.Žukauskaitė pasiūlė prašyti daugiau - vizito.

Į palatą sugužėjus krepšininkams, treneriui A.Sireikai, mergaitė, kaip ir kiti vienuolika Vaikų onkohemotologijos sektoriaus pacientų, prarado žadą. Priimdami simbolines dovanas: parašais nusėtus kamuolius, vėliavėles, bukletus, knygas apie krepšinį vaikai dėkojo, o kai kurie tik išpūtę akis tylėjo.

Ligitos mamai ši diena išskirtinė ne tik dėl svečių. Mergaitė ligoninėje - dėl piktybinio kaulų ir raumenų auglio. Čia atsidūrė iš karto po savo gimtadienio gruodžio mėnesį. “Šiandien mums buvo paskutinis chemijos terapijos seansas”, - džiaugėsi mama Jolanta Turauskienė. Paauglė, be krepšinio, domisi automobilių varžybomis “Formulė-1”.

Progos pamatyti krepšininkus nepraleido kitame sektoriuje gydomi du berniukai. “Jie nuo pat ryto stoviniavo prie durų, kad nepražiopsotų”, - pasakojo medikai. Trylikametis Tomas ir dešimtmetis Martynas sakė, kad labiausiai laukė Arvydo Macijausko ir Roberto Javtoko.

Gydytojų iniciatyva žaidėjai užsuko ir į vieną Intensyvios terapijos skyriaus palatą - medikai žinojo, kad keturiolikmetis Justas Aleknevičius labai domisi krepšiniu. Paauglys tik vakar buvo atjungtas nuo dirbtinio kvėpavimo aparato.

Į ligoninę jis pakliuvo po pasaulio krepšinio čempionato varžybų, kuriose lietuviai po permainingos ir atkaklios kovos įveikė brazilus. “Jis labai jaudinosi. Po to truputį pažaidė kompiuteriu ir ištiko klinikinė mirtis - sutriko širdies ritmas”, - pasakojo Sargėnų vidurinės mokyklos aštuntoko mama Vilija Aleknevičienė.