„Rinkos dėsniai sunkiai skinasi kelią „legalios“ šešėlinės ekonomikos iškreiptoje sveikatos paslaugų sferoje. Deja, šiandien sveikatos apsaugos kokybė Lietuvoje yra labiau gydytojo asmeninės iniciatyvos nei sistemos prioriteto dalykas“, - sakė gyd. Mindaugas Žiukas, portalo „Pincetas.lt“ idėjos autorius ir projekto vadovas.

Pasak jo, viešumas sveikatos sistemoje dar nėra užtikrinamas, todėl gydytojo ir gydymo įstaigos pasirinkimas dažnai priklauso nuo sklindančių gandų, o ne objektyvaus gydytojų veiklos įvertinimo.

Interneto portale „Pincetas.lt“ kaupiama ir statistiškai analizuojama informacija apie Lietuvos gydymo įstaigų ir gydytojų veiklą bei reputaciją. Portale lankytojų dėmesiui pateikiami keli reitingai.

Pavyzdžiui, pacientų reitingas nusako, kaip pacientai vertina gydymo įstaigas, gydytojų reitingas - kaip gydytojai vertina skirtingas gydymo įstaigas, o personalo reitingas parodo medicinos įstaigoje dirbančių gydytojų įvertinimų vidurkį. Pagrindinis - bendras - reitingas, yra sudaromas susumavus visų reitingų rezultatus.

Medicinos įstaigų vadovus „Pincetas.lt“ kūrėjai kviečia pateikti informaciją apie jų vadovaujamas ligonines – siekiama, kad portalo lankytojai gautų kuo patikimesnę informaciją, kuri padėtų rasti pacientui tinkamiausią sveikatos apsaugos paslaugų teikėją.

Pasak portalo kūrėjų, sudarant pirminius reitingus, buvo labai svarbu, kad apie kuo didesnį skaičių medicinos įstaigų pasisakytų būtent jų pacientai, todėl portalo komandos nariai lankėsi bemaž visose Vilniaus ir Kauno apskričių ligoninėse, poliklinikose, gydytojų kabinetuose, kur tiesiogiai apklausė čia besigydančius pacientus.

„Ateityje tikimės, kad reitingų pagrindą sudarys portalo lankytojų balsai, tačiau ir patys nepamiršime lankytis klinikose ir išlaikysime tiesioginį ryšį su pacientais ir gydytojais“, - sakė gyd. M. Žiukas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)