Jau daugiau nei mėnesį Vilniaus universiteto ligoninės Santariškių klinikų Hematologijos, onkologijos ir transfuziologijos centras neturi vienų vaistų, būtinų kraujo vėžiu sergantiems pacientams gydyti. Dakarbazinas kartu su kitais medikamentais naudojamas chemoterapijoje.

Vienintelio registruoto ir kompensuojamojo vaisto dingimas ligoniams sukėlė daug nerimo. Baiminamasi, kad be šio medikamento vėžio gydymas bus nevisavertis. Tai ne pirmas atvejis, kai šis preparatas pradingsta iš rinkos.

Kaip LŽ vakar aiškino farmacinės firmos "Limedika", tiekiančios dakarbaziną į Lietuvą, tiekimo skyriaus vadovas Alvydas Turskis, šių vaistų gamyba sutrikusi pačioje gamykloje. Preparatas gaminamas Čekijoje, o pati gamykla priklauso vienam didžiausių Europoje "Plivos" farmacijos koncernui, įsikūrusiam Kroatijoje.

Farmacinės firmos atstovas prognozavo, kad Lietuvoje dakarbazino turėtų atsirasti rugpjūčio pradžioje.

Valstybinės ligonių kasos direktorius Algis Sasnauskas paaiškino, kad už vaistus sumokėtų pinigų žmonėms tikrai niekas negrąžins. Jis pažadėjo pasidomėti šiuo reikalu, rašoma dienraštyje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją