Kaip paprastai būna, lietuviškų vartotojų nuomonė yra klaidinga.

Mano nuomonė irgi buvo klaidinga, nes jų daug metų neuosčiau ir net negalvojau apie juos.

Tai kvepalai Pegaso, kvapas ir vyrams ir moterims iš Milano mados namų Etro. Kažkada jie net kūrėjų pavardžių nerašydavo dokumentuose. Ką čia gilintis, galvojo.

O kvepalai yra retas radinys iš tų laikų, kai medžio kvapas dar nebuvo laikomas savaime suprantamu. Iš esmės, tai medis su gausiu pipirų kiekiu, ir žolelių tiek, kad laisvai primena kokią nors užpiltinę ar trauktinę (ne, mes nereklamuojame alkoholinių gėrimų).

Atsiveriantys citrusu, kuris nepalieka abejonės, kad tai – itališkas produktas. Bergamotė, nerolio kartusis apelsinas (citrus aurantium) ir paprasčiausia Sicilijos citrina.

Ir tada, mielieji mano, būna šokas. Pipirai, lyg iškračius visą juodųjų malabaro pipirų malūnėlį. Bazilikas iš virtuvės. Ir dar nesaldus, nelėkštas vilkdalgio kvapas, beveik kaip kokios lauko gėlės. Arčiausia, ką esu matęs link specialaus svaiginimo mišinio.

Ir džiūsta į sausą Kalifornijos kedrą, benzoino dervą (tai – smilkalinė derva, kuri yra vienas nedaugelio tikrai efektyvių ir kone psichotropinių aromaterapijos sprendimų, nes skaido vienatvės ir baimės molekules). Nepririštas prie jokios šalies ar religijos, benzoinas naudojamas ir stačiatikių, ir hinduistų, ir arabų šalių maldos namuose, net kinų ir japonų smilkalų mišiniuose, ir jis yra sudėtinė dalis „Armėnijos popieriuje“ (papier d’armenie), deginamame aromatiniame popieriuje, kurį atkūrė garsus parfumeris Francis Kurkdjian (garsiojo Baccarat Rouge 540 autorius, apie jo kvapus nemažai rašiau DELFI, štai viena jo vintažinė formulė, Armani Mania, beje, labai panaši į šiandien aprašomus: https://www.delfi.lt/stilius/vyrams/uzkalnis-kuo-kvepia-nebepasiekiama-formule-arba-mano-kvepalai-maniakams-85108939).

Ir dar bazėje yra santūri, beveik užmiršta gėlė, prancūzinis švitrūnas (Montpellier rock rose, arba uolų rožė iš Monpeljė, nors ši gėlė – visai ne rožė).

Pegaso kompozicija yra solidi ir tvirta, tokie neįkyrūs smilkalai, ir labai taurus medis, kurio nebūna per daug. Pipirų gausa primena iš tolo irgi labai gerus Blackpepper iš Prancūzijos namų Comme des Garçons (https://www.delfi.lt/stilius/vyrams/uzkalnis-kai-pinigai-pleso-kisenes-perku-dar-kvepalu-80966745). Medis su smilkalais gali būti panašus į Black iš šitų pačių mados namų: https://www.delfi.lt/stilius/vyrams/uzkalnis-pauostykit-kas-nores-kvepintis-valciu-degutu-80083747 (ten nemažai deguto, lyg iš pajūryje džiūvančių valčių ar nuo senų saulėje iškaitusių medinių pabėgių, kuriuos dar vadina žuoliais).

Jeigu norite labai elitinės ir nelabai brangios rekomendacijos, tai šiandien mano rekomendacija bus šitas kvapas. Būkite ramūs ir laimingi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)