Jie tokie seni, kad jų autorius net neužrašomas - žinomi tik parfumerijos namai Visconti di Modrone. Žinoma, kūrėjas buvo, tik tais laikais niekas kūrybinių specialistų negarbino.

Kokie seni? Sukurti 1949 metais. Sovietijoje dar siautėjo Josifas Stalinas. Komunistų pasaulis vilkosi civilizacijos uodegoje.

Po antrojo pasaulinio karo pabaigos buvo praėję treji ar ketveri metai. Italija buvo alkana, varginga ir tik 1948 metais atsipūtė, nes rinkimuose nelaimėjo komunistai. Pergalė buvo pasiekta visomis įmanomomis priemonėmis: amerikiečiai ir jų Centrinė žvalgybos agentūra agitavo Italijoje, kaip galėdama, nes tais pačiais metais komunistų perversmas įvyko Čekoslovakijoje. Italijoje buvo papirkta ir pajungta katalikų bažnyčia, kad sakyklose agituotų prieš komunistus. Amerika skyrė, šių dienų pinigais, ketvirtį milijardo doleri7 propagandai prieš komunistus ir socialistus. Ant sienų buvo plakatai: skeletas, aprengtas rusų kareivio miline ir su kailine kepure. “Vota! O sara ir tuo padrone” - “balsuok, arba jis bus tavo bosas”.
A. Užkalnio kvepalai

Šie kvepalai, apie kuriuos kalbėsime, mena tuos laikus. Visconti di Modrone yra sena tekstilinkų kompanija. Jie išliko beprotiškai ilgai.

Šis itališkas odekolonas vadinasi labai paprastai: Acqua di Selva (miško vanduo). Jie, pagal anų laikų madą, labiau skirti vyrams, negu moterims. Tada dar skirstė kvapus į vyriškus ir moteriškus.
Stebuklas yra tai, kad jie ir šiandien atrodo labai moderniai, aktualiai, gaiviai - nors praėjo daugiau, nei septyniasdešimt metų.

Atsiveria levanda ir gausiais citrusais aromatais: bergamote ir citrina. Dar čia pat labai itališkas bazilikas ir rozmarinas, lyg Romos virtuvėje prie puodų, kur kvapas toks, kad varo iš proto.
Ir tada kerta gėlės ir dar žolių: gvazdikai, šalavijas, snaputis, čiobreliai, ir, žinoma, pušis, kuri buvo italų kvepalų viso XX amžiaus dominantė.
A. Užkalnio kvepalai

Ir, žinoma, stipri bazė: kedras, muskusas, samanos, tonkos pupelės ir, žinoma, muilinas indiškas auksabarzdis, nes kaipgi be muilo?

Gaiva, švara, aiški struktūra ir nuostabus kirpyklos aromatas, kur žmonės yra prižiūrėti ir elegantiški, šaunūs ir labai džiaugsmingi, ir kur yra gero gyvenimo pažadas, itališki automobiliai, kava ir Federico Fellini filmai. Roma, Trevi fontanas, Ispanijos laiptai, Koliziejus ir Šv. Petro bazilika.
Pirkite, kai tik būsite Italijoje. Puikiai išleisti nedideli pinigai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją