Šiandienos kvepalai yra iš 1998 metų, ir atrodo - kiek čia to laiko praėjo. O praėjo ketvirtis amžiaus. Tais metais buvau Anglijoje vos trečius metus, man buvo dvidešimt septyneri ir aš buvau jaunas ir nervingas redaktorius. Dar nebuvau žinomas Lietuvoje ir net neturėjau kvepalų kolekcijos (gal tik kokius dvidešimt flakonų).

Emporio Armani kvepalai He buvo sukurti nelabai komerciškai sėkmingos, bet gerbiamos parfumerijos pasaulyje Sophie Labbé (apie ją galima pasakyti tik tiek, kad daugumas jos kvepalų yra labiau žinomi specialistams). Tačiau šie yra pasiekę didžiulę sėkmę.

Emporio Armani yra vienas iš plačiau pasiekiančių Giorgio Armani prekių ženklų, ir patys kvepalai yra utilitariškai supakuoti, į tokią lyg kapsulę su guminiu klavišu purškimui. Skysčio nesimato, bet koks skirtumas: baigsis, pirksi naują.

Aromatas - tipinis tam laikui. Apie 1995 metus baigėsi sunkūs, tabako ir odos ir prieskonių kupini galios bombonešiai iš 1980-1990 epochos, ir visi norėjo lengvo, citrusinio ir medinio nerūpestingumo, bet su rafinuotais skambesiais (esu rašęs apie dieviškus ir man daug reiškiančius Armani Mania - jie ateina iš 2002 metų ir yra sunkesnis, labiau medinis ir prieskoninis smūgis).
A. Užkalnio kvepalai

Emporio Armani He (“Jis”, apie ką ant pakuotės pranešta keliomis kalbomis, net japoniškai, ir dar ir piktograma įdėta, kurią matome ant tualetų patalpų) atsiveria žiauriai elegantiška ir gaivia japonine citrina, juzu, ir kardamonu ir šalaviju - toks lengvas prieskoniškuas ir žoliškumas, o paskui jau - brangaus muilo gūsis, tai auksabarzdis (vetyveris), o bazėje - kedras ir sandalmedis, ir gajako derva, kuri kvepia, kaip šviežias asfaltas (Palo Santo, medis iš Pietų Amerikos), ir muskusas.

Nuostabi, amžina kombinacija. Citrusas ir daug medžio.

Vilniaus oro uoste, skrisdamas namo į Romą (mano namai daug kur), prigriebiau flakoną vos už pusę šimto eurų. Be salyklinio gaivaus gėrimo, kurio pavadinimo nevalia rašyti, ir be mano vardu vadinamo žurnalo - tai geriausias dalykas, kurį šiame oro uoste galima nusipirkti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją