Omano kvapų namai Amouage yra dažnai labai arabiški, labai prieskoniniai, tačiau nepadarykite klaidos: juos dažnai kuria labai tradiciniai, labai ledinės reputacijos meistrai iš Vakarų.

Opus XIV - Royal Tobacco yra keturiolikti ilgoje serijoje brangių “opusų”, ir silpnų ten nėra. Šie irgi nesilpni.

Jie labai kompleksiniai. “Karališkas tabakas” yra visgi labiau ne apie tabaką, tai prieskonių ir rytų vaizdinių kompozicija. Smalsumas supintas su kartumu.

Atsiveria lengvais bergamote ir baziliku ir čia pat - smilkalų aliejumi, anyžiais ir kardamonu. Dar ten pat kvapusis kanaris (elemi) - nemoku paaiškinti jo kvapo. Kaip močiutės vaistų spinta.

Opus XIV - Royal Tobacco

Kvapo širdyje – tabako absoliutas, labai švarus, labai tyras, ne nuorūka ir ne peleninė. Ten pat – saldymedis su vaistiniu atspalviu, levanda, rožė, ožragė, kvepenė (osmanthus).

Ir tada prabangi bazė: smilkalų derva, rytietiški smilkalai, beržų sakai, tonkos pupelės, Madagaskaro vanilė, muilinas auksabarzdis, gajako derva iš pietų Amerikos, muskusas, agarmedis. Žiauriai kompleksinis ir sudėtingai sumeistrautas kvapas.

Uostau ir žaviuosi: siaubingai brangu, sudėtinga, prabangu.

Ar norėčiau tokių kvepalų sau? Kodėl ne. Geras pavyzdys, kaip kuriami kvapai Arabijoje. Sudėtinės dalys brangios ir jų daug. Labai kupina energijos kompozicija. Kvapai turtingiesiems. Žiauriai profesionalu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)