Žinoma meistrė sutiko pasidalinti savo įžvalgomis, kas bus aktualu ir madinga šiais metais, kalbant apie vyriškas tendencijas. „Sakyčiau, itin ryški tendencija matoma 2023 metų vyriškuose kirpimuose yra ilgesni plaukai, kuriuos galima įvairiai stilizuoti. Tai susiję su tuo, kad pagaliau ir lietuviai vyrai pradeda naudoti vis daugiau produktų plaukų formavimui, sužino, kas yra plaukų džiovinimas džiovintuvu, atranda būdus, kaip naudoti įvairius šepečius. Tai yra labai džiuginantis faktas, kad didėja dėmesys sau ir atsiranda suvokimas, kad įdėjus pastangų galima labai paįvairinti savo kasdienį įvaizdį“, – įsitikinusi L. Viz.

Vyriškų šukuosenų tendencijos

Pagrindinis kirpimas, pasak meistrės, pranešime spaudai, kuris tikrai šįmet karaliaus grožio pasaulio topuose, yra „Mullet“ stilius: kuomet šonai ir viršugalvis paliekami trumpesni, o gale – ženkliai ilgesni plaukai. Dažnam tai asocijuojasi su 1980-1990 metais Lietuvoje buvusia tikrai itin populiaria vyriška šukuosena (tiesa, taip kirposi ir Sabonis, ir Marčiulionis).

Vyriškų šukuosenų tendencijos

Kaip sakė Laura, taip jau yra, kad šiuo metu ne tik drabužiuose, bet ir plaukų šukuosenose, šis laikmetis daro labai didelę įtaką. Tiesa, daug pasaulinių tendencijų Lietuvoje neprigyja, tačiau Laurai smagu pasidžiaugti, kad „Mullet“ kirpimas labai sparčiai įsigalėjo ir pas mus. Tai galima pamatyti tarp jaunų žmonių, kurie negyveno sovietiniais laikais ir tai – jiems neatrodo kaip atgyvena. Kaip bebūtų, viskas jau yra išbandyta, mada sukasi ratu, keičiasi tik tam tikros detalės.

Kaip pasakojo šukuosenų meistrė, vis dar išlieka populiarus „bliūdelio“ tipo kirpimas. Dažnas jo privengia, tačiau, pasak L. Viz, to tikrai nereikėtų bijoti, nes tai – universalus kirpimas, kurį, naudojant skirtingus produktus, galima stilizuoti į įvairiausius įvaizdžius. Pradedant nuo tvarkingai krentančių plaukų su kirpčiais, baigiant suveltais ar net klasikiniu sušukavimu sumodeliuotais
plaukais.

Vyriškų šukuosenų tendencijos

Taipogi niekur nedingsta klasikiniais jau tapę, žinomi kaip „Fade“ stiliaus kirpimai, kuomet šonai patrumpinami kirpimo mašinėle, o viršugalvis stilizuojamas priklausomai nuo norimo sukurti įvaizdžio. Į madą sugrįžta ir „Buzz cut“. Tai ypač trumpi kirpimai, kai meistras norėdamas išgauti šį kirpimą gali prisiminti ilgesnes mašinėlių šukas ir visą viršugalvį tiesiog nukirpti mašinėle.

Kalbant apie 1980-1990 metų įtaką vyriškuose įvaizdžiuose galime pastebėti, kad po truputį dideles barzdas keičia žandenos. Nereikia įsivaizduoti, kad jos tiesiog paprastos, kaip, kad buvo seniau. Šiai dienai madingas žandenas sukurti reikalauja gerokai daugiau pastangų, naudojamos įvairios kirpimo technikos, kad jas pritaikyti šių dienų madoje. Jos tampa stilizuotos, tarsi kirpimo pratęsimas.

L. Viz pastebėjo, kad vis labiau populiarėja ir vyriškų plaukų cheminis garbanojimas. Tai – kone labiausiai ilgą laiką pamiršta procedūra, kuri šįmet turėtų labai stipriai atgyti. Į madą grįžta garbanoti ar banguoti vyriški plaukai. „Ir tai labai džiugi tendencija, nes galime pastebėti, kad vyrai pradeda susitaikyti su turima savo plaukų struktūra, išmoksta ją prižiūrėti ir pradeda ją pamilti. Žmogus pabrėždamas natūralų savo plaukų grožį tampa išskirtinis ir turintis indvidualų įvaizdį“, – mano vilnietė plaukų meistrė.

Vyriškų šukuosenų tendencijos

Apskritai, 2023-aisiais, kalbat apie plaukus, matysime daug masės ir apimties. Šiais metais vyriškuose kirpimuose bus aktualu ilgis ir detalės. Detalėmis bus ryškinami ne tik kirpimo tam tikri akcentai, tačiau pabrėžiami ir veido bruožai ar konkrečios veido dalys: akys, antakiai, skruostikaulis.

L. Viz kalbėjo ne tik apie madingas tendencijas, bet patarė akreipti dėmesį į tai, jog keičiantis madai tolygiai keičiasi ir plaukų priežiūra. Šiai dienai vyrui nebeužtenka vien tik šampūno. Būtina rūpintis plauku, kad jis būtų ne tik švarus, tačiau turėtų ir sveiką išvaizdą. „Šiam efektui išgauti pirmiausia reikėtų naudoti kaukę ar bent jau kondicionierių ar balzamą. Dažnai net ir vyrų plaukai būna išsausėję, todėl rekomenduočiau naudoti plaukų aliejų, ypač turintiems ilgesnius plaukus ir rečiau besikerpantiems. Kitas svarbus dalykas – formavimo priemonės. Kad ir kaip kartais jas vis dar tingisi naudoti, tačiau reikia atsiminti, kad jų pagalba visada yra žymiai lengviau išgauti norimą įvaizdį, suteikti glotnumo, tvarkos plaukuose“, – pastebėjo Laura. Pasak pašnekovės, formavimo priemonės padeda sukontroliuoti nepaklusnius plaukus ar pabrėžti kirpimą. Šiai dienai yra siūloma be galo didelė produktų įvairovė: pudra, molis, gelis, kremas, pomada, lakas ir t.t. Kuris produktas vyrui būtų tinkamiausias, visada geriausiai gali patarti jo plaukų kirpimo meistras. Kiekvienai skirtingai šukuosenai, reikalingas ir skirtingas produktas.

„Aš visuomet savo klientams patariu papildomai prie šampūno įsigyti plaukus maitinančią priemonę ir tinkančią kirpimui formavimo priemonę. Ilgesnius plaukus turintiems vyrams rekomenduoju įsigyti plaukų džiovintuvus ir išmokti su jais išgauti tinkamą plaukų kryptį, plauko glotnumą ar apimtį. Visa tai padeda ne tik greičiau susitvarkyti šukuoseną, tačiau ir susikurti sau patinkantį, tvarkingą indvidualų įvaizdį“, – sakė L. Viz.

Vyriškų šukuosenų tendencijos

„Metų kirpėjo 2021” titulą pelniusi vyrų meistrė L. Viz niekada nesigailėjo, kad jos klientais bus tik vyrai. Nuo pat pirmų dienų, kai tik pradėjo mokytis kirpėjo amato, žinojo, kad specializuosis tik į vyriškus kirpimus. Taip jau susiklostė, kad moteris kirpėjos karjerą pradėjo būdama pakankamai brandaus amžiaus, prieš tai turėjusi daug kitokios darbinės patirties. Viskas jos gyvenime dėliojosi taip, kad kiek darbų moteris buvo dirbusi, visada ją supdavo tik vyriškas kolektyvas. „Ta vyriška energetika, kuri mane gaubė nuo pat mano darbinės karjeros pradžios, ir nulėmė kirpėjo specializacijos kryptį”, – šypsosi Laura.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją