Šiandien esu šoke: tie patys parfumerijos namai pasiūlė baltą flakoną (kvapas skirtas ir vyrams, ir moterims – nors kai kurie vyrai pastebės tabako, pačiulio ir odos natų trūkumą, sakys, kad tai labiau moteriškas kūrinys), pavadinimas – Paragon (žodis paragonas reiškia tobulą pavyzdį, geriausią egzempliorių), o kvapo pagrindas yra pietų ir centrinės Amerikos smilkalai, šventasis medis (Palo Santo), ir aš negaliu patikėti, kaip šiais laikais galima buvo sukurti tokį naują kvapą tokioje išstudijuotoje medžio temoje.

Paragon

Esu rašęs apie man labiausiai patinkančius medžio kvapus: čia ir Upper Ten iš Lubin (Delfi: „Kvepėkite taip, kad visi jums pavydėtų“), ir itališki CoSTUME NATIONAL HOMME (Delfi: „Kaip kvepia tautiniai drabužiai (už šimtą eurų)“), bet šiandien aprašomas 2022 metų kūrinys yra man akių atvėrimas ir nauja teritorija.

Viršuje levandos ir tokios gausios, gyvos bergamotės sultys, kad atrodo, jog pats ranka spaudi tą vaisių; yra dar ir šalavijai, ir jie suteikia tokio vokiško griežtumo į kompoziciją, kuri yra labiau itališka arba prancūziška savąja dvasia.

Kvapo viduryje yra labai stiprios slyvos ir šventojo medžio smilkalai, toks lengvas dūmelis, jo tik užuomina, pagardinanti tiesiog kaimišką slyvos saldumą, ir dar juodųjų pipirų atspalvis pakutena šnerves. Galiausiai, viskas nudžiūva į kilnų, gausų sandalmedį, kuris yra turtingo ir gero gyvenimo kvapas, su nedideliu, vos juntamu, agarmedžio aromatu, kuris nedominuoja ir net antros vietos neužima, bet yra išskaitomas.

Jaukus ir geras gyvenimas. Idealu rudeniui, kai norisi susisupti į kažką šilto. Flakonas kainuoja pustrečio šimto eurų, bet, žinokite, negaila.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)