Tai buvo didingi kvepalų kūrimo metai, kaip jau esu rašęs. Tais metais supuolė žvaigždės ir zodiako ženklai, ir buvo paleisti į pasaulį kvapai, kurie pasiliko ilgiems laikams, ir apie kuriuos aš rašau nepavargdamas: Calvin Klein Escape, Paco Rabanne XS (mano ankstyvos emigracijos kvapas), Ungaro pour Homme III („sakyk – rožė“), Ralph Lauren Polo Sport („Šlapio Užkalnio kvapas“), ir Givenchy Insense („Kvepiu, kaip pamišęs žmogus“), ir Hugo Boss Elements... Galėčiau vardinti ir vardinti, ir visa tai yra mano kolekcijoje. O kiek joje tokių, kurių dar nesu nusipirkęs?

Kvepalai iš Lorenzo Villoresi parfumerijos namų Florencijoje yra sukurti įkūrėjo ir parfumerio, kuris taip ir vadinasi, nes toks jo vardas: Lorenzo Villoresi. Tai kvapas, kuris pradėjo jo kolekciją, kurioje vėliau atsirado klasikos interpretacijos: vetyveris, muskusas, sandalmedis, levanda, smilkalai ir kai kurios sudėtingėsnės kompozicijos (pavyzdžiui, jautrus indiškos temos odekolonas moterims ir vyrams, Kamasurabhi, kur sandalmedis, gėlės ir muskusas), bet dažniausia idėja yra ta pati – dvasinis itališkumas, atsirėmimas į citrusą, medį ir prieskonius.

Lorenzo Villoresi Uomo kvepalai

Lorenzo Villoresi Uomo yra klasikinis itališkas kirpyklos aromatas, efemeriškas ir praeinantis (tuo skundžiasi kai kurie žmonės, kad čia jis yra, čia jo nėra, dabar kai kada pirkėjai nori labai išliekančio kvapo, lyg tai būtų kažkoks privalumas: gerai išlieka smilkalai ir vanilė, bet nebūtinai juk visi kvepalai turi būti smilkaliniai ir vaniliniai).

Kvapas atsiveria citrusais (petigrenas – karčiojo apelsino lapų ir šakų esencija, ir bergamotė, o taip pat neroliai), tęsiasi lauro lapais ir kadagiais, o paskui nudžiūva į medžio ir klasikinių natų taurumą: sandalmedis, muilinas Indijos vetyveris, muskusas ir pačiulio dūmelis.

Man tame kvape yra daug neišsišokančio kilnumo, brandos ir rafinuoto grožio. Tai ne jaunatviškas trendas, ne čilas ir ne tiktokas, o greičiau brangūs gyvenimo malonumai. Ne kiekybė, o kokybė. Fantastiškame mėlyname kampuotame flakone (visiškai nesenstantis dizainas) gyvena subtilus itališkas džiaugsmas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)