Apie atnaujintą (iš 2016 metų) versiją, kuri yra apie nieką, sukurta vidutinybės be talento vidutinybė, aš jau rašiau Delfi. Praėjo penkeri metai, ar šįkart pasisekė geriau?

Bent jau su flakonu keistos naujienos. Naujasis flakonas panašesnis į mobilųjį telefoną, kurį bandė sukurti Baltarusijoje, ir labiausiai primena nemokšišką stiliuką iš senų komercinių kioskų. Jis irgi kreivas, irgi vaizduoja bambuką, bet akivaizdu, kad replika nepavyko. O kaip kvapas viduje?

Kenzo Homme Intense

Kvapą sukūrė Quentin Bisch, meistras iš Strasbūro, labai produktyvus ir padaręs daug aromatų ir labai nišiniams, ir labai banaliems prekių ženklams (net, apsaugok Viešpatie, šių metų, 2022-ųjų, Paco Rabanne 1 Million versiją, Elixir, kurios net nenoriu uostyti, žinodamas baisią originalo reputaciją).

Kenzo Homme Intense kitaip, negu sėkme, negaliu pavadinti. Jis atakuoja iškart ir deklaruoja labai balansuotą intensyvumą, šiek tiek primindamas 1991-ųjų originalą, bet nė kiek nebeždžioniaudamas.

Kvapo viršuje yra jūrinės natos, sulietos su prabangiais rausvaisiais pipirais – tokios mintys apie keliones, apie tolimuosius plaukiojimus, apie egzotiką.

Kvapo širdyje užsienietiškumo ir švelnaus, neįkyraus saldumo prideda figmedis, kuris ir vėl yra sulydydas su vetyveriu (kalbos nuobodylos siūlo jį vadinti auksabarzdžiu): tai indiškas muilas, spa, masažas, švara ir poilsis.

Galutinis nudžiūvimas yra sandalmedis ir priminimas apie lentpjūvę (drožles, pjuvenas, stalių dirbtuves) iš mano labai mėgstamų kvepalų Le Labo Santal 33, ir yra gera alternatyva tiems, kam Le Labo Santal yra brangokas. Tai ne tas pats dalykas, bet panašumo tikrai yra. Dar yra sintetinė formulė „akigalos medis“, tokia agarmedžio ir pačiulio kombinacija, truputį saldumo, truputį sausų smilkalų, kaip japonų pirtis, šventyklos mediena, melancholiška diena šiaurės Japonijoje, Hokkaido saloje (čia jau mano asmeniniai prisiminimai – tie, kas dažniau skaito mano tekstus, žino, kad aš labai neabejingas Japonijai, kurią per kelerius metus visą išnaršiau).

Kai kurie kritikai sako, kad kvapas šaltas ir tolimas, kad jame trūksta santykio ir emocijos, o man kaip tik jame puikus paslaptingumas ir tylos žavesys. Rekomenduoju abiem rankom. Puikus išliekamumas, didelė projekcijos galia ir subtili egzotika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)