Ir dar vaistinėje būna kvepalai, dažniausiai nebrangūs, ir tokių pavadinimų, kurie ne metais gyvena, o dešimtmečiais.

Old Spice originalusis skystis po skutimosi sukurtas baisiai seniai, daugiau nei prieš aštuoniasdešimt metų, ir jį žino visi, kas bet ką žino apie kvepalus: sudėtinga kompozicija, atsiverianti citrusais, prieskoniais ir anyžiais, nudžiūvanti cinamonu ir saldžiomis gėlėmis ir atsirėmusi į nepiktą ir nelipnią vanilę, kedrą, ambrą, muskusą ir saldžius smilkalus, yra amžinas kvapas, vienas iš modernios Vakarų parfumerijos pagrindų. Jis jaukus ir net kažkiek infantilus („kvepi kaip kūdikėlis”, man sakydavo jaunystėje viena bendradarbė, ir nežinau, ar čia buvo geras dalykas, ar ne).

Skystis po skutimosi, apie kurį rašysiu šiandien, yra visai naujas, ir vadinasi Old Spice Captain (kapitonas) - parduodamas tokiame pat neskaidriame baltame senovinio stiliaus buteliuke raudonu kamšteliu.

Kvapas visiškai kitoks, negu senasis originalas (panašumų nėra daug, nebent citrusinis atsivėrimas - tačiau jis šaltesnis ir gaivesnis), ir visi apžvalgininkai, kuriuos teko skaityti, yra sužavėti.

Mandarino ir traškaus baziliko pradžia, tada - sintetinės jūrinės natos ir galiausiai sausas Australijos kedras, lentpjūvė, drožlės, skiedros. Ir dar muilinas vetyveris, toks švaros kodas. Atrodytų, viskas labai paprasta, tačiau balansas nusisekęs neįtikėtinai: jis nesudėtingas, tačiau kartu neturi buko oro gaiviklio arba skalbinių minkštiklio paprastumo, primityvaus schematiškumo.
Kvepalai

Tai nėra toks šalto vandens kvapas, kaip revoliucinis Davidoff Cool Water (apie jį rašiau DELFI štai čia), bet toks sukurtas “tik ką iš dušo” pojūtis. Atrodytų, nieko naujo, sukurti švaros ir gaivumo jausmą, parfumeriai tai bandė šimtus kartų, tačiau atrodo, kad šį kartą pavyko nuostabiai.

Kvapas apglosto pasitikėjimu ir ramina, taškosi gera nuotaika ir geros dienos pažadu. Kas galėjo pagalvoti, kad senovinis buteliukas ir labai tradicinis vardas galės taip džiuginti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)