Verset Parfums – Homme Sport prigriebiau Palerme, vaistinėje. Kaina buvo tokia, kad tiesiog gėda nepirkti: 13.90 EUR yra juokinga suma. Įtariu, kad kokius penkis eurus pasiima vaistinė, kaip platintoja, dar daug išeina pakuotei, flakonui ir etiketei (tokia labai paprasta, žiūrėkite nuotrauką). Tai kvapioji medžiaga kainuoja gal eurą – bet kadangi labai, labai brangiuose kvepaluose kvapioji medžiaga kainuoja du ar tris eurus, tai neturėtų būti labai prastas kūrinys.

Kažkada esu čia, šiame puikiame portale DELFI, rašęs apie žodį „sport“ kvepalų pavadinime (“Šlapio Užkalnio kvapas persuks jums smegenis”), ir jis neturi jokio logiško paaiškinimo: tik tai, kad dažniausiai sportiniai kvepalai yra gaivūs, o ne prieskoniniai, nes sportininkas įsivaizduojamas kaip žmogus, kuriam reikia citrusų, o ne smilkalų, agarmedžio, prieskonių, muskato, pypkės tabako ir kitokių skanėstų nuo pietų stalo ir iš bažnyčios. Dar sportininkui tinka kažkiek kedro (bet ne sandalmedžio – tas pernelyg egzotiškas).

Verset Parfums iš Paryžiaus (pagaminti Ispanijoje, bet nekreipkite į tai jokio dėmesio, tai tik viena šalių, kurios gamina kvepalus, nors ir nelabai daug jų kuria ir nelabai sėkmingai) yra labai nesudėtingi, bet kartu ir maloniai sudėlioti kvepalai: viršuje – mandarinas ir apelsinai, širdyje - medis, o pagrindas yra vetyveris (auksabarzdis), kuris groja, kaip fiksatorius.

Aš pritariu tai nuomonei, kad čia įvykdytas Chanel Allure Homme Sport atkartojimas, tik žymiai lengvesnis ir pigesnis. Chanel kūrinys (sukurtas garsiojo Jacques Polge prasideda irgi apelsinais ir mandarinais, ir šiek tiek sūria jūros nata (šiandien aprašomoje kompozicijoje jos nėra), o širdyje irgi kedras ir neroliai (kartieji apelsinai), ir dar šiek tiek pipiro – matote, kaip viskas iškart sudėtingiau. Ir bazėje yra ne tik muilinasis vetyveris, bet ir tonkos pupelės, ir ambra, ir muskusas. Galvoju dabar, kad reikės man jums ir apie Chanel originalą parašyti prie progos: mano vienas mėgstamiausių parfumerijos namų, kuris klaidų nedaro (bent jau man taip atrodo). Prisiminkite: rašiau apie tobulą kvapą, kurio niekada nenukainoja.

Gaivus Verset Parfums – Homme Sport variantas yra įdomus ne tik tuo, kad kiek moki, tiek ir gauni. Jis parodo, kaip galima padaryti neblogą parfumeriją, nevejant Dievo į medį ir niūniuojant pagal didžiųjų kompozitorių jau parašytas natas. Ar pirkčiau dar vieną šių kvepalų flakoną? Ne. Bet šį išpurkšiu su malonumu. Ir, kad ir kaip būtų keista, pirksiu Chanel Allure Homme Sport. Tą originalą, nuo kurio nurašyta mano šiandien apipasakota pigioji versija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)