Apie juos rašiau (pacituosiu save, nes kas gi mane daugiau pacituos): “Šie kvepalai dvelkia prisilietimais, braukiamais per jūsų kūną mylimo žmogaus plaukais ir apatiniais drabužiais, kurie apsivelkami tik tam, kad juos kuo greičiau nuvilktų”, ir svarsčiau, ar kvapas gali būti geresnis už seksą.

Kvepalai “French Lover” iš aukštosios parfumerijos namų Editions de Parfums Frederic Malle yra sukurti Pierre Bourdon, prancūzų meistro, kuriam jau 74 metai, ir jis įėjo į istorją populiariausiais ir sėkmingiausiais visų laikų kvepalais Davidoff Cool Water (1988), o taip pat brutaliu šedevru Kouros (straipsnis vadinosi “Užkalnis kvepia gyvuliu”).
A. Užkalnio kvepalai

Parfumerijos namai, sugalvoti verslininko Frederic Malle, išsiskiria tuo, kad čia ant kiekvieno kvepalų flakono yra kūrėjo vardas ir pavardė, ir visų kvepalų dizainas vienodas, skiriasi tik tekstas ant etiketės (išskyrus tik kai kuriuos specialiuosius leidimus). Tai nėra pigūs kvepalai: 100 ml. flakonas kainuoja Lietuvoje apie pustrečio šimto eurų, bet jie visi tokie, kad negaila. Apie šių gamintojų nuostabius apelsininius kvepalus Bigarade Concentree rašiau štai ką: “Įsivaizduoju apvirstantį sunkvežimį su apelsinais, ir tie apelsinai ir kiti citrusiniai vaisiai užpila mane, kaip žalia, oranžinė ir geltona banga, pradeda prieš akis vyniotis visas mano gyvenimas, ir tada pasigirsta angelų giedojimas, ir paskutinė mintis yra „o Dieve, kaip kvepia apelsinais” - visas tekstas yra čia. Tame straipsnyje rasite ir mano namų Kalifornijoje tvoros fragmento nuotrauką, jei jums įdomu.

French Lover yra gyvulinio pobūdžio kvepalai, arba, kalbant elegantiškiau, juose ryškūs animalistiniai motyvai. Tai pasiekiama galbano (tokios aromatingos žolės, augančios Irano kalnuose) ir prieskonių mišiniu, kuris paskui nudžiūva į kedrą, smilkalus, muskusą, kerpes, indiškąjį vetyverį, pačiulį ir kerpes. Sumanymas yra toks, kad šis medinis ir žolinis kvapas turi maišytis, pintis su natūraliu žmogaus odos kvapu, stipriai prilipti prie jo ir tapti jo tapatybės dalimi. Taip kvepia mylimas žmogus. French Lover yra lyg ir labiau skirti vyrams, bet puikiai tiktų ir moteriai, ypač tai, kuriai nereikia ypač daug gėlių jos kvape.

Kadangi turiu kolekcijoje labai daug kvepalų, kuriuos nuolatos bandau ant savęs, neturiu to didelio malonumo turėti savo firminį kvapą, iš kurio mane pažintų kiti. Apie vieną tokių atvejų esu rašęs: Armani Mania, kurie buvo vieninteliai, kuriuos naudojo mano geras bičiulis Fardine Hamidi, persas dailininkas, gyvenęs ir Čikagoje, ir Los Andžele, su kuriuo valandų valandomis kalbėjomės apie tuos kraštus ir apie populiariąją psichologiją. Straipsnis yra čia: “Kvepalai maniakams”.

French Lover turi labai panašaus lipnumo, kompleksinės medžio integracijos su žmogaus kvapu ir esybe. Jeigu jums pinigai plėšo kišenes ir norite patarimų, kur čia juos geriau išleidus, šie kvepalai bus vienas geriausių sprendimų šiai jūsų užduočiai ir nemenkas malonumas flakone.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (99)